Sorgebarn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ormvattnet (del 2)
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
212 x 145 x 24 mm
Vikt
357 g
SAB
Hc
ISBN
9789137157368

Sorgebarn

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-16
248
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter förlusten av sin mamma har Smilla Lundgren funnit kärleken i polisen Aryan och hittat sitt drömjobb i Stockholm. Hon arbetar med att ta hand om unga tjejer med självskadeproblematik, ett arbete som kräver hennes totala dedikation och styrka.

Men om bara några dagar är det minnesstund för Ella-Maria. Hon var tio år gammal när hon spårlöst försvann i Ormvattnet, byn där Smilla tillbringade sina barndomssomrar och där Smillas mormor Britta nu bor ensam på äldreboende. Smilla och kompisen Adrienne var de sista som såg Ella-Maria i livet den där natten för snart tio år sedan.

När Smilla får reda på att Britta ligger för döden återvänder hon till sin släkts hembygd. En resa som blottar hemligheter som verkar hålla en hel by i sitt grepp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgebarn
 2. +
 3. Dubbelexponering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbelexponering av Sebastian Avindell (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sorgebarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag har läst många böcker av författaren Caroline Engvall, och jag har tyckt om dom alla. Den här boken, Sorgebarn, är den andra delen i ny bokserie av henne. Den första boken heter Blodskam, och den var riktigt bra. Och så var även den här boken, den fristående fortsättningen av serien. Välskriven, spännande, gripande, oförutsägbar, och bra. Ser fram emot kommande böcker i serien, och jag kan rekommendera den.

 2. Bästa Boken av Caroline
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 juni 2022

  Som hon gör det! Viken uppföljare jag kan inte annat än säga "Hatten av" Det här är nog den bästa bok du skrivit Caroline 💜
  En bok som fångar mig i ett järngrepp från första sidan och sedan släpper greppet om mig och mitt liv när sista meningen är läst! Hur gör du kvinna?

  Jag sträckläste boken men jag var tvungen att ta till den som hörbok när jag skulle transportera mig med bil till jobbet.
  Och ja! Jag kan verkligen rekommendera även boken som hörbok. Fantastiska An... Läs hela recensionen

 3. Vem vill besöka Ormvattnet
  Ing-Mar Larsson, 30 maj 2022

  Bok nr 2 gör en inte besviken. Miljön runt Ormvattnet har en del hemligheter som inte vill upp till ytan. Den cliffhanger som vi bjuds på allra sist gör att väntan på nr 3 känns oändligt lång. Det sättet som Caroline flätar in dåtid med nutid gör att vi som läsare får hänga med på resan som åskådare. Det mystiska med Norrland kittlar till, jag kunde fantisera om lukterna och de historier som lever vidare generation till generation. Fixa en stor mugg te och sätt dig till rätta, du kommer sluka sidorna/ Ing-Mari

 4. Sorgebarn
  betttybook (Sandviken), 28 maj 2022

  Andra boken i serien Ormvattnet fångar mig direkt från start. Jag vet inte vad det är i Caroline Engvall's sätt att skriva, jag kan inte heller sätta fingret på vad det är som får mig att känna mig på min vakt och lite olustig, men definitivt inte på ett sätt som låter mig släppa boken!

  Smilla Lundgren, som var ett litet barn i första boken, Blodskam, bor nu i Stockholm, har utbildat sig till sjuksköterska och jobbar med unga tjejer med självskadebeteende. Aryan, utredare på sexualb... Läs hela recensionen

 5. Wow!

  Efter förlusten av sin mamma har Smilla funnit kärleken och sitt drömjobb i Stockholm, där hon arbetar med unga tjejer som har ett självskadebeteende. För tio år sedan försvann Ella-Maria spårlöst i Ormvattnet en barndomskompis till Smilla och om några dagar är det en minnesstund för henne. Smilla hade inte tänkt åka upp dit men hennes mormor ligger för döden så planerna ändras. Smilla återvänder till sin hembygd Ormvattnet - byn som är fången av alla hemligheter kring Ella-Marias försvinnand... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Caroline Engvall