Där kräftorna sjunger (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2021-03-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
Originaltitel
Where the Crawdads Sing
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
20 x 170 x 110 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789137157726

Där kräftorna sjunger

(335 röster)  |   Läs 41 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-03-15
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Internationell succé - nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. "Där kräftorna sjunger" var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där kräftorna sjunger
 2. +
 3. Det slutar med oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det slutar med oss av Colleen Hoover (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 41 recensioner av Där kräftorna sjunger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köpt den hos er, bokus
  Annica Granroth, 6 maj 2024

  Den var så fascinerande och spännande, jag skulle lätt läsa den igen, för den var sååååå bra, tilltalade mig mycket. Jag har sett filmen också.

 2. En annorlunda kriminalroman
  Fox, 27 oktober 2023

  Boken är lättläst och faktiskt ganska spännande, men för att vara en kriminalhistoria är det väldigt många beskrivningar av fågelfjädrar och olika gräs. Bokens sista sida känns som något författaren lagt till, när handlingen redan är avslutad. Innehållet här motsäger det boken till stor del handlat om.
  Romanen passar nog bäst för kvinnor och skulle antagligen fungera bra för tonåringar, då boken även är en kärlekshistoria.

 3. Helt underbar bok! Läs den!
  Karin Anna , 13 april 2023

  Otroligt gripande och underhållande! Vilket människoöde! Man kunde lätt leva sig in i flickans liv. Kunde nästan inte släppa den! Läs den!

 4. En bok som sjunger i alla tonlägen
  Per Örjan Nordkvist, 26 maj 2022

  En välskriven bok som innehåller allt: Spänning, romantik, naturkunskap, lyrik. relationer. En bok som tål att läsas många gånger om....

 5. Flickbok
  Birgit C, Uppsala, 13 april 2022

  Gick att läsa, men är nog mer ungdomsbok som skulle passa in bland dom där flickböckerna med röda ryggar. Annars bra lärobok i biologi.

 6. Gripande
  Mats Björesund, 12 mars 2022

  Denna bok tar tag i ens inre. Välskriven. Kommer att minnas denna bok i många år.
  Är skickligt skriven. Gripande historia hur barn uppfostras.

 7. Helt fantastik
  Gerd Linnea Nyström, 25 januari 2022

  Viken spännande och intressant berättelse, hur den tjejen kan klara sig i denna miljö. En miljö som inte är så känd för oss I Norden. Fantastiskt skriven,

 8. En bok utöver det vanliga
  Claudia, 10 januari 2022

  Jag älskade denna bok! Välskriven och med en mycket intressant historia, omöjligt att gissa vad som kommer hända. En bok som alla i min familj läst och älskat.

 9. Oförglömlig
  Björn Bergergård, 7 december 2021

  Delia Owens debuterade vid 70 års ålder och skapade en läsupplevelse i klass med "Vredens Druvor", "Stoner" och "Jag heter inte Miriam" - på min bästa-20-lista. / Björn Bergergård

 10. Vilken besvikelse!
  Lena, 24 oktober 2021

  Snacka om överreklamerad! Jag hittar inte många plus tyvärr, kan i nuläget inte komma på någon alls faktiskt...möjligtvis att det var en mordgåta och jag ville veta vad som hänt. Vilket var lätt att lista ut, slutet inte överraskande. Jag läser alltid klart alla böcker, oavsett hur bra jag tycker att den är, tyckte tyvärr att denna var så seg. Historien kändes helt absurt overklig, språket var inte bra och dikterna som dök upp här och var hoppade jag till slut över, de kändes helt malplacerad... Läs hela recensionen

 11. Gripande
  Emma Adelakun, 21 oktober 2021

  Fin, gripande och lättläst historia som är svår lägga ifrån sig. Ingen vidare dialog, men inte så dålig att den stör.

 12. En helt fantastisk bok
  Jennifer H, 20 oktober 2021

  Detta är utan tvekan den bästa boken jag har läst på senare år. Från första sidan fångas jag, kan inte släppa ner den och när jag inser att jag är på sista sidan vill jag bara ha mer! En helt fantastisk kärlekshistoria och hyllning till naturen, ett mysterium och rättegångsdrama där man absolut inte kan förutse hur det ska sluta. Läs, bara läs!

 13. Underbar bok
  Yvonne Holmén, 8 oktober 2021

  Den bästa bok jag läst på länge. Och så spännande det ska bli att se filmen som kommer på bioduken nästa år.

 14. Överreklamerad
  Kossan, 3 oktober 2021

  Läsvärd men inte så fantastiskt som många tycker. Men smaken är som baken! Men läs den och se vad du tycker.

 15. Dålig
  Anita Renate Holmgren Lindau, 14 september 2021

  Boken börjar ganska bra men blir fånigare och fånigare. Att lägga till lite av "tantsnusk" gör boken än mer fånig, så mitt betyg är att denna bok är rent ut sagt dålig.

 16. Seg och förutsägbar
  Karin, 9 september 2021

  Jag gillade inte alls denna bok, den var tröttsam, seg och förutsägbar och lite som en "modern" Grottbjörnens folk med en ugn flicka som ska klara sig själv från ung ålder med klarar allt och växer upp till en enastående vacker kvinna... Gäsp...

 17. Där kräftorna sjunger
  Rose-Mari Rostedt, 17 augusti 2021

  En av de bästa böckerna jag läst i år. Saknade den när jag läst färdigt den! Köper nu flera så jag kan ge bort.

 18. Mästerverk
  Linda, 11 augusti 2021

  En enastående bok som fängslar och berör på ett djupt plan som ingen annan bok någonsin kunnat göra.

  Vinnare av årets bok 2020, man förstår varför. Ett måste att läsa!

 19. Tyvärr överreklamerad bok¿
  annelina, 1 juli 2021

  Mycket långsamt tempo i boken, många detaljer om djur och natur i North Carolina. Huvudpersonen är en flicka som överlever på egen hand i träskmarkerna, men jag som läsare blir tyvärr inte riktigt engagerad i hennes liv. Boken kan säkert tilltala en del, dock inte mig. Jag blev uttråkad när jag läste den.

 20. Fängslande, vacker och tragisk
  Marie Barthelson, 1 juli 2021

  Från första meningen är jag inne i boken. Den lär mig om träskmarkerna och djurens fantastiska liv i samklang med människan samtidigt som vi följer personer i kärlek och vänskap och ett utanförskap. Vi blir medvetna om människans förmåga att bidra till ett utanförskap av fördomar, tyckande och tänkande. Jag möter mörker, ljus, styrka, överlevnad och en stark tro på sig själv. Författarens beskrivningar av personer och miljöer ger mig på ett målande och beskrivande sätt det visuella och geno... Läs hela recensionen

 21. Underbar
  Maj Skarstedt, 29 juni 2021

  En av de bästa böcker jag läst. Att få uppleva en del av USA som var mycket ovanlig att få veta något om. Människors utsatthet och att kunna skara av så mycket

 22. Märklig blandning
  Johansson, 27 juni 2021

  Detta är en bok som inte vet om den vill vara en deckare, tonårsromantik eller feelgood, första halvan fungerar väl även om det allra charmigaste är när hon utforskar träsket och livet där. Försöken till erotik känns inte direkt malplacerade, men avgjort konstruerade. Lagom till rättegången tycker jag hon helt tappat både struktur och tempo, och därifrån och fram känns det som en helt annan bok som inte alls är lika välskriven som första delen. Avslutningen var lika förutsägbar som den var snöplig.

 23. Lysande! Romanen har allt!

  Den här boken har precis ALLT!!🙏😍

  Värme, kärlek, vackra naturskildringar.

  Även sorg, spänning, orättvisa och medmänsklighet.

  Handlar om Kia som är huvudpersonen i den här boken som utspelar sig i träskmarken utanför North Carolina under 50- och 60-talet mestadels.

  Kia lever i fattigdom i ett litet skjul med sina båda föräldrar och sina syskon.

  Men så en dag när Kia är 6 år lämnar hennes mamma hemmet med en resväska utan att ta farvä... Läs hela recensionen

 24. En riktig bladvändare
  Yvonne , 19 juni 2021

  En makalös vacker roman som fängslade mig från första sidan. Samtidigt en tragisk berättelse om en övergiven utstött flickas kamp för överlevnad och hennes längtan efter kärlek.

 25. Favorit

  En feel good med ett djup och en vacker kärleksförklaring till allt som lever. Underbara naturskildringar varvade med en stundtals plågsam verklighet, övergivenhet och förmågan att övervinna svårigheter.

 26. Magisk
  Erika Blixt, 14 juni 2021

  Boken var helt magisk. Det gick inte att lägga ifrån sig den. Det var fint att få följa huvudrollens livshistoria.

 27. Bästa boken på länge
  Solweig Carsbo Gustafsson (Vaxholm), 14 juni 2021

  Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, helt fascinerande från början till slut. Kan varmt rekommenderas, den passar utmärkt för en läsecirkel.

 28. Överskattad bok
  Cecilia, 11 juni 2021

  Ett intressant upplägg och berättelse, men kraftigt överskattad med tillyxade och stereotypa karaktärsskildringar. Första tredjedelen av boken har driv och är engagerande, tyvärr övergår den därefter i ett slags "blå lagunen tonårsromantik" men hafsigt skildrade kärleksscener. Den parallella mordutredningen som utspelas några år framåt i tiden och som så småningom sammanfaller med huvudberättelsen är alltför förutsägbar och upplösningen given.

 29. Underbar bok med en ovanlig historia.
  Lars Erik Nyberg, 29 maj 2021

  Mycket läsvärd och mycket speciell historia. Underbara skildringar av miljöer och både spännande och romantisk. Enda negativa är att det är liten text när man börjar komma upp i åren.

 30. En bok som berör.
  Helena Olofsdotter, 26 maj 2021

  En sorglig och samtidigt vacker bok som man inte vill ska ta slut. Jag har lärt mig mer om natur och biologi än vad jag gjorde under alla år i skolan. Önskar den gjordes till film. Frågan är bara om det finns en så vacker plats på riktigt som beskrivs i boken....

 31. Superbra!
  KaPa, 24 maj 2021

  Blan det bästa jag läst på länge. Man vill inte släppa boken. Innehåller så mycket ensamhet, styrka, spänning och rolig fakta faktiskt.

 32. Besviken
  Monika Leander, 21 maj 2021

  Det kan vara så att den gått förlorad i översättningen. Ingen fantastisk läsupplevelse. Inte för mig iallafall. Läste ju klart den dock

 33. Wow...
  Stefan Kesselbacher, 18 maj 2021

  Härliga och överraskande twister utan att bli förråande eller blodig, så fint berättad. Så läsvärd och vill du bara läsa en bok i sommar så är det den här.

 34. Inte besviken - den är bra!
  Boktagen (Malmö), 13 maj 2021

  Jag blev varm i hjärtat, skrattade och grät floder. Från första sidan klev jag in i den miljö som så målande beskrevs. Om den här boken inte blir en film har Hollywood verkligen missat ett öppet mål.

 35. Läs
  Sara , 6 maj 2021

  Det gick inte att lägga ifrån sig boken så se till att ha tid att läsa när du börjar att läsa den...

 36. Mycket, mycket läsvärd!
  kene, 4 maj 2021

  Den bästa bok jag läst på väldigt länge! Jag kan varmt rekommendera den till mina läsarvänner. En riktig bladvändare-bok som jag inte ville skulle ta slut.

 37. Ett annorlunda öde
  Arja Susanna Andersson, 29 april 2021

  En miljö som inte skildras så ofta, man vill bara läsa vidare och se hur det går. Misär och lycka som man som läsare måste igenom. Huvudpersonen, en fattig tjej som kämpar fram på sitt alldeles egna sätt i sin speciella miljö, oftast ensam då omgivningen inte är att lita på.

 38. Underbar bok !
  läst mycket, 29 april 2021

  Snälla, läs ! Fängslande berättelse om utsatta personer och hur lätt det är att döma folk fast man inget vet om dem.

 39. För otrolig
  Eva Remnebratt, 23 april 2021

  Trevligt skriven, men handlingen litet för otrolig för att kunna ta till sig riktigt. Flickan i handlingen klarade allt var för vacker och ingen var bättre.

 40. I lyrikens tecken
  Karin Nylund, 22 april 2021

  Owens skriver med ett mycket vackert sprak. Jag har svart att glomma boken - blev sa nyfiken pa Owens att jag har kopt andra bocker skrivna av henne.

 41. Where the crawdads sing
  Sten Gunnar Borgström (Malmö), 12 april 2021

  Fantastisk bok och berättelse som har den unika egenskapen som vissa böcker har...man är där, man sugs in i boken och ser, känner, hör, doftar, upplever allt.
  Jag tror att den bäst läses på engelska.

Visa alla 41 recensioner

Fler böcker av Delia Owens