Hon hette Esmeralda (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-08-23
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137157900
Hon hette Esmeralda (e-bok)

Hon hette Esmeralda E-bok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-08-23

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många. Vi lär även känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Inte minst får vi följa Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring - en kamp som leder till en lagändring där man äntligen börjar ta hänsyn till barnets bästa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hon hette Esmeralda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fem plus
  Sandra , 12 september 2021

  En inblick och lära känna Melinda , Esmeralda och alla runt om. Man blir väldigt känslomässigt berörd. Man känner alla känslor när man läser denna bok.

 2. Rakt in i hjärtat
  -, 31 augusti 2021

  Med sorg läser jag denna bok som stundtals nästan är för smärtsam att ta sig igenom. Denna bok borde vara obligatorisk för alla som jobbar inom socialtjänsten. All kärlek till Melinda.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 augusti 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Oj, vilken bok. Oerhört tung att läsa, även fast den är välskriven och lättläst. Jag har ju, som säkert dom flesta andra, följt Esmeraldas öde i media, så det var ju ingenting nytt som framgick i boken. Men att läsa Melindas egna ord om allt från när Lilla Hjärtat kom till henne, till allt efterspel efter hennes fruktansvärda död, det var väldigt starkt, och mycket berörande. Boken är oerhört viktig, och jag tycker att alla borde läsa den. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna