De dödas sång (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2020-10-30
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Joakim Sundström
Originaltitel
Sing, unburied, sing
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
153 g
SAB
Hce
ISBN
9789137159553

De dödas sång

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-10-30
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jojo är tretton år och växer upp i en trasig familj i ett fattigt Mississippi. Mamman Leonie orkar inte med ansvaret för Jojo och hans lillasyster utan flyr in i knarkets dimmor. Pappan är vit och hans familj har aldrig accepterat vare sig den afroamerikanska Leonie eller barnen, så sedan han hamnade i fängelse har de bott på morföräldrarnas lilla bondgård. Men när barnens pappa ska släppas fri väcks hoppet om en bättre framtid till liv. Leonie tar med barnen på en dramatisk bilresa som är nära att sluta i katastrof.

Det blir en sorts litterär roadmovie där Jesmyn Ward har inspirerats av såväl William Faulkner och Toni Morrison som Odysséen och Gamla testamentet. På ett intensivt, poetiskt språk skildrar hon en del av dagens USA som präglas av rasism, hopplöshet och såren från historiens orättvisor. Men framför allt är det en oförglömlig och drabbande berättelse om en familj som kämpar för sin överlevnad och binds samman av en kärlek som är starkare än allt annat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De dödas sång
 2. +
 3. Pakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pakten av Sharon Bolton (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De dödas sång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse som finns kvar
  eftermiddagste.se, 14 april 2021

  Det här är en bok som tar upp orättvisorna i USA och framför allt i södra USA med rasism, hopplöshet och historiska orättvisor. Men det är också om kärlek och familj och om den mystik som finns runt om oss i form av andar och kunskap av örter och just mystiken hade kunnat få ta mer plats för mig.

  Språket är så fint och boken är lättläst. Jag tyckte verkligen om att läsa den. Sedan är omslaget på den här versionen så fin och illustrerar fint en del av boken där mamman och barnen är ut... Läs hela recensionen

 2. gripande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 december 2020

  En bok som har ett fantastiskt poetiskt språk där författaren skildrar dagens USA. Det sidan av USA som skildrar och präglas av orättvisor i samhället såsom rasism och stora orättvisor.
  Men ändå en berättelse om familjen som inte ger upp, en familj som besitter en otroligt stark kärlek och som kämpar tillsammans för sin överlevnad.
  En oerhört stark bok som kommer stanna kvar hos mig länge.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jesmyn Ward