Inte utan min syster (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Systrarna från Fjällbacka (del 1)
Utgivningsdatum
2022-08-09
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137159676
Inte utan min syster (e-bok)

Inte utan min syster E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-08-09

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Systrarna Anna och Cornelia växer upp på en gård utanför Fjällbacka, i Kville socken. Familjen är fattig, men trots detta får de yngsta flickorna chansen att utbilda sig till sjuksystrar. I storstaden möts de av en helt ny värld av läkare, kvinnosakskvinnor och fascinerande patienter. Arbetet är krävande men framtidstron är stark för dörren till frihet står på glänt. De vill bli den nya sortens kvinnor, fast priset de får betala är högt. Bara några år senare krossas tillvaron. Ett oäkta barn, en ansvarslös man och förbjuden kärlek drar isär systrarna. Tragedierna följs av år av svårigheter. Det starka band de haft slits sönder av olyckor, kaos och sorg. Var hittar man glädje när hoppet tycks gått förlorat?

I en dramatisk roman baserad på kvinnoöden i den egna släkten berättar Åsa Hellberg om förra seklets kvinnor som vill ha rätten att välja sina liv
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte utan min syster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 9 september 2022

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag tror att jag har läst alla böcker av författaren Åsa Hellberg, och jag har tyckt om dom allihopa. Och den här boken var inget undantag, för jag tycker till och med att den är helt klart hennes bästa bok hittills. Den utspelar sig i början av nittonhundratalet, och handlar om två systrar, och den bygger till stor del på författarens egna släktingar. Jag tycker att det var väldigt intressant att följa systrarnas liv, och kommer absolut att läsa kommande böcker i serien framöver. Kan varmt rekommendera boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa Hellberg