Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet (ljudbok) NY
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (304.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Lindström
Utgivningsdatum
2024-05-14
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137160306

Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet Ljudbok

(19 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2024-05-14

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Lindström har med sin gedigna 30-åriga erfarenhet som polis i Järva mycket att säga om både brottsutvecklingen och polisens förutsättningar att arbeta framgångsrikt för att lagföra de kriminella. Matchningen med Sjöshult, med sina 30 år av kriminaljournalistisk bevakning, och som under de senaste åren särskilt bevakat gängens utveckling i Sverige, är mycket lyckad. Resultatet har blivit en rakt berättad, framåtdriven inblick i livet som polis med förstahandsperspektiv på de senaste årens största politiska och samhälleliga utmaning. Det är oavbrutet spännande att ta del av Lindströms långsträckta arbete med de olika gäng vi vant oss vid att se svarta rubriker om."

ur recension Expressen

"Något säger mig att denna bok kommer att läsas med stort intresse av både poliser och interner på olika anstalter. För de med intresse av polisarbete, sociala frågor och nutidshistoria är Spaningsledaren i Rinkeby i högsta grad intressant. Helhetsbetyg: 4."

ur recension BTJ 12/2024

Mats Lindström är spaningsledaren i Rinkeby som försökt stoppa gäng som Dödspatrullen, Shottaz, Headshotligan, Husbys hyenor och Lejonen. Han har mött över trettio unga män som dödats och sannolikt träffat fler mördare än någon annan svensk polis. Tidigt larmade han om de barnsoldater som nu drömmer om "auran" av att vara en mördare i gängkrigen. Det här är spaningsledarens berättelse inifrån tidigare hemliga polisoperationer, om barnen som han försökt rädda och sina speciella relationer till tungt gängkriminella som han blivit "Mats" med. År efter år har han stannat kvar i Stockholms västra förorter för att vinna i spaningsoperationer med extrema insatser - där misstag kan kosta människoliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna