Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2022-01-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
PdeR, Nina Leino (form)
Dimensioner
195 x 135 x 20 mm
Vikt
301 g
SAB
Lz Ghazale, Nadim
ISBN
9789137501338

Min väg från flykting till hela Sveriges polis

(24 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-07
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?

Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.

Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet "välkommen".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min väg från flykting till hela Sveriges polis
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Min väg från flykting till hela Sveriges polis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantasisk

  Ni vet när man läser sista sidan i en bok och känner... wow. Alla känslor, jag blev helt tagen. Den är så, så viktig och en ögonöppnare för många. Jag önskar att alla skulle läsa den här. Boken ger en inblick och förståelse för hur det är att vara flykting i Sverige. Ni vet, de nyanserna som vi annars inte känner till. Som ingen känner till, om man inte sätter sig ner och pratar med någon som faktiskt har flytt hit. Det är så extremt viktigt att vi försöker förstå varandra och inte bara agera... Läs hela recensionen

 2. En bok alla borde läsa.
  Maj Ellen Johanna Palmgren, 9 september 2022

  Man får en bra inblick i en persons liv. Att flytta till ett annat land som är så annorlunda. Hur lätt man kunnat hamna i en helt annan situation. Det går att förändra livet om man får bra förutsättningar och hjälp.

 3. En kortfattat verklig resa!
  :), 11 februari 2022

  En verklig resa som man får vara med om tillsammans med Nadim. En bok man inte kan släppa taget när man börjat läsa den. Helt fantastiskt!

 4. Nysvensk!
  Ann-Sofi Kindblom, 1 februari 2022

  Tack Nadim, vilken fin förebild du är! Rekommenderas till hela Lärarkoleget,från förskolan till gymnasiet.Så viktiga verktyg för dej som har hand om "våra" barn, som efter avslutad skolgång ska ut i vårt samhälle.

 5. En bok som alla borde läsa
  veronicas_bok_bak_liv, 25 januari 2022

  Nadim var sju år gammal när han tillsammans med sin familj flydde från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polis i Sverige och kämpar mot grov brottslighet och rasism. En berättelse om flykten, skulden, ilskan och kärleken¿.

  Redan när jag såg bokens titel väcktes mitt intresse och när jag började läsa blev jag fast, jag sträckläste boken och jag blev berörd på många sätt, många känslor upplevde jag - glädje, sorg, ilska, värme, frustration, hopp etc. Nadim berättar ärligt och ... Läs hela recensionen

 6. Viktig bok
  Maria H, 24 januari 2022

  Jag sträckläste boken och nu när jag har läst sista sidan bär jag med mig den i tankarna. Nadims berättelse grep tag i mig och fick mig att tänka på saker jag inte tänkt på förut. Det är en väldigt viktig bok som jag tycker att alla borde läsa. Jag rekommenderar den verkligen!

 7. Fantastiskt välinvesterad läsning!
  Lotta, 7 januari 2022

  Jag öppnade boken och la inte ner den förrän den var slut.
  En bok som från första sidan tar med dig på en resa. En resa som tyvärr allt för många får göra idag men jag har haft privilegiet att slippa. Här får jag uppleva den ändå. Han gick den på riktigt. Jag får gå med i hans spår i trygghet i min soffa. Ta vara på hans lärdomar utan att själv ha upplevt dem med allt var det innebär.
  Det är en ynnest att få förmånen att få gå inte bara en dag utan ett del av ett helt liv i någon ann... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna