Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (324.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Eriksson
Utgivningsdatum
2021-10-13
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137501987

Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen Ljudbok

(55 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jonas Eriksson var under arton år en av Fifas toppdomare. Nu berättar han öppet om den ensamma vägen till toppen, varför han slutade och vad som händer bakom kulisserna på den internationella toppfotbollen, som präglas av korruption, svågerpolitik och egoistiska världsstjärnor. Han skildrar de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare, hur de blir utfrysta om de inte håller vikten eller klarar av extrema fysiska tester.

Gör en proffsdomare en perfekt match, säger ingen ett ord om saken. Gör man en dålig, är man direkt allas hatobjekt, ensam ansvarig för allt. Med de förutsättningarna i ryggen gick Jonas gång på gång ut på de största och mest prestigefyllda fotbollsarenorna i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken
  -, 13 april 2024

  Så bra bok. Läser med inlevelse ock har lärt mig sååå mycket. Jag som älskar fotboll har fått en helt ny block på domare. Läs!!

 2. Ärligt, självutlämnande och spännande!
  ff, 9 april 2024

  En bok alla fotbollsälskare som alltid "vet bättre" än dommaren borde läsa.

 3. Ny insikt i en domares liv
  -, 1 maj 2023

  Välskriven inom ett område jag som fotbollsintresserad hade väldigt lite insyn. Gillar också den personliga och nakna beskrivningen av hur en prestationsmänniska upplever frustration när saker är utom egen kontroll. Läsvärd!

 4. Bra bok
  -, 8 december 2022

  Den var mycket bra och är nöjd att jag läste just den här boken.

 5. Rävspel
  -, 31 mars 2022

  Fantastisk bok. Vilken insyn man får in i en värld man inte vet något om. Min respekt för domare växte enormt. Vilket slit. Tack, underbara Jonas för denna bok.

 6. Bra uppläsning
  Ankan22, 9 december 2021

  Jonas läser själv mycket bra
  Boken är väldigt informativ och även väldigt intressant och spännande
  Får en helt annan syn på domar världen

 7. Milstolpe för domaryrket
  -, 30 november 2021

  På ett intressant sätt ger Jonas oss lyssnare stor insikt i hur det är att ha ambitioner som fotbollsdomare, vad det kostar, krävs och vilka makter som styr som man inte själv kan kontrollera. Men också att insatsen är lika stor för domare som för en bra spelare och därför bör behandlas därefter. En domare förtjänar också beröm!

 8. Intressent bakom kulisserna
  - (Stockholm), 16 november 2021

  Jonas Eriksson bjuder läsaren på en resa från barndomens första dömande i Luleå till sin favoritarena i Rom. En ärlig bild av en elitdomares tankar kring sitt dömande och organisationen internationellt i Uefa och Fifa.

 9. Intressant ! mycket avslöjande
  Paul M, 31 oktober 2021

  Jonas avslöjår mycket bakom kulisserna , Han har inte mycket positivt att säga om de internationella domarbaserna . Fusk med uttagningar till de stora tävlingar och en dålig stämming vid sammankonsterna.
  Välskriven och intressant !

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna