Älvornas kulle (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2021-08-12
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Älvornas kulle
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 111 x 23 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789137502397

Älvornas kulle

(55 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-08-12
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Systerskap över tid och rum, stark lojalitet och oförutsägbar kärlek. I "Älvornas kulle" får vi möta Celine, vars tillvaro slås i spillror när maken deklarerar att han vill skiljas. Celine förlorar då sitt arbete som lärare på den skola där han är rektor, och hon och barnen måste ge sig av. De får hjälp att flytta in i ett gammalt hus i Sunnanäng invid Siljans strand. Ett hus där många dramatiska kvinnoöden har utspelat sig. Uppe på husets vind finner Celine en tummad dagbok. I den berättar änkan Emilia sin historia från förr. I närheten ligger Käringberet där man på 1600-talet brände häxor. I huset på Älvornas kulle finns många dolda hemligheter. Och Celines lilla dotter, den sjuåriga Sofia, har förmågan att se det som är fördolt för andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älvornas kulle
 2. +
 3. Ljusets dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljusets dotter av Elisabet Nemert (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Älvornas kulle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite seg och banal
  Maria Ytterström, 28 februari 2022

  Förutsägbar och lite enkel och banal handling. Inget jag skulle rekommendera tyvärr. Handlingen och språket, känns 80-tal och tråkigt.

 2. För många olika ämnen
  Karin Eriksson, 31 januari 2022

  Tar upp och berättar om mycket viktiga ämnen som behovet av skydd för utsatta kvinnor, barns påverkan av en skilsmässa mm Dessutom historiska berättelser från Dalarna. Var och en intressanta men blir ytligt behandlade då det är för många ämnen särskilt när de även vävs in ovidkommande men söta kärlekshistorier.

 3. Mystik och feel-good
  Lisbeth Erikson, 1 november 2021

  Handlar om ett hus i Dalarna, som har hyst och "skyddat" utsatta kvinnor genom generationer. Många av dessa har även haft "förmågan" att se det vi andra inte ser.

 4. Änglar ,finns dom?
  Träffen, 6 oktober 2021

  Jag upplevde att det var svårt att lägga undan boken. Jag gillade hur fint man tog hand om varandra . Och hur bra det kan bli ,trots att det ser mörkt ut.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert