Min väg från flykting till hela Sveriges polis (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (137.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nadim Ghazale
Utgivningsdatum
2022-01-11
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137502816
Min väg från flykting till hela Sveriges polis (ljudbok)

Min väg från flykting till hela Sveriges polis Ljudbok

(76 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-01-11

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?

Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.

Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet "välkommen".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Min väg från flykting till hela Sveriges polis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 17 februari 2023

  En varm men gripande skildring av en uppväxt i ett nytt land. Välskriven och fantastiskt uppläst av författaren själv. Kunde inte släppa boken i från mig.

 2. Intressant
  -, 17 juli 2022

  En lättläst och intressant bok som många borde läsa för att få bättre förståelse för samhället och dess utveckling.

 3. Gripande och intressant
  -, 7 mars 2022

  En bok man slukar direkt och har svårt att släppa. Tack för att du delat din historia från att lämna Libanon och hur du blivit bemött i Sverige samt hur långt du kommit med den bakgrund du haft med dig. Lycka till med ditt jobb och din familj.

 4. Från flykting till polis
  -, 25 januari 2022

  Läsvärd, bra och lärorikt att lyssna, få sätta sig in i en upplevd situation. Medveten hur viktigt att man möter andra landsmän på samma sätt som svenskar möter, svenskar och svenskar möter nysvenskar.

 5. Boken berör
  Sara, 21 januari 2022

  Fantastiskt att få ta del författarens historia. Personligt, omvälvande och hoppfullt!

 6. Nyttig läsning
  -, 15 januari 2022

  En mycket bra bok som alla borde läsa/lyssna på en ökad förståelse för våra nysvenskar, men även våra nysvenskar. Man inser att det är en lång väg för en bra integration, och dom som ofta blir bortglömda är dom äldre kvinnorna.

 7. Saklig och välskriven
  -, 14 januari 2022

  Många kan känna igen sig i boken ovsett bakgrund. Man får en ökad förståelse för vilka känslor som drabbar en när man tvunget flyr sitt eget hemland. Livet i ett nytt land kantas av svårigheter men hoppet gör att man lyckas börja om på nytt.

Visa alla 7 recensioner