Vinnarna (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 3)
Antal sidor
750
Utgivningsdatum
2022-03-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lilja, Per (form) / Film, Intermission (form)
Dimensioner
205 x 131 x 45 mm
Vikt
613 g
SAB
Hc
ISBN
9789137503837
Vinnarna (storpocket)

Vinnarna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2022-03-01
139

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det här är en liten berättelse om stora frågor: Vad är en familj? Vad är en hockeyklubb? Vad är ett samhälle? Och vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Det har gått två år sedan allt som ingen vill tänka på hände, alla har försökt gå vidare men något med den här delen av skogen låter oss aldrig riktigt göra det. Vi är en stad med sorg i hjärtat och våld i luften, vi älskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det här inte var en sådan. Det börjar med en storm, den här gången, och slutar med en eld. Någon som har varit borta länge är på väg hem. Någon begravs. Någon blir kär, någon drömmer om NHL och någon drömmer om hämnd. Någon sover rygg mot rygg med sin bästa vän, någon försöker laga sitt äktenskap och någon försöker rädda sina barn. Någon hatar, någon slåss, någon tar ett skjutvapen och går mot en ishall. Allt vi kämpat för kommer inte överleva, alla vi älskar kommer inte bli gamla.

Så vad är en familj? En hockeyklubb? Ett samhälle? De är summan av våra val. Vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Allt. Bara allt.

Detta är den sista delen i Fredrik Backmans älskade trilogi om Björnstad. De två första böckerna, "Björnstad" och "Vi mot er", nådde New York Times bästsäljarlista och blev tv-serie på HBO. "Vinnarna" är ett drabbande, våldsamt och djupt kärleksfullt slut på historien om hockeystaden och dess människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinnarna
 2. +
 3. Vi mot er

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi mot er av Fredrik Backman (storpocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vinnarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avslöjande berättarperspektiv
  Anni, 7 augusti 2022

  Jag, som alltid blundar när de visar vad TV-program ska handla om och knappt vill läsa böckers baksidetext för att inte läsupplevelsen ska äventyras, har ingenting till övers för den berättarteknik som praktiseras i "Vinnarna", där Backman genom en allvetande berättarröst hela tiden avslöjar vad som komma skall längre fram i handlingen. Inte heller har jag något till övers för de floskler som hällts ut över boksidorna. Jag minns inte att jag uppfattade de två tidigare böckerna i serien på det... Läs hela recensionen

 2. Bra fiction
  Ulf Hagman, 8 juni 2022

  Har läst hundra sidor och håller fortfarande intresset uppe. Den innehåller olika episoder och är omväxlande spännande och allvarlig. Läsvärd bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman