Inte utan min syster (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (326.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Systrarna från Fjällbacka (del 1)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2022-07-21
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137503929
Inte utan min syster (ljudbok)

Inte utan min syster Ljudbok

(40 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-07-21

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Åsa Hellbergs kvinnoporträtt är starka och levande och har blivit hennes signum." BOHUSLÄNINGEN

"Berättelsen känns trovärdig och jag vill hela tiden veta vad som ska hända med Anna och Cornelia. /.../ Nu är jag nyfiken på hur Åsa Hellberg ska fortsätta med de andra böckerna."

SMÅLANDSPOSTEN

"I Inte utan min syster har vi ett stycke levande svensk historia." NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Systrarna Anna och Cornelia växer upp på en gård utanför Fjällbacka, i Kville socken. Familjen är fattig, men trots detta får de yngsta flickorna chansen att utbilda sig till sjuksystrar. I storstaden möts de av en helt ny värld av läkare, kvinnosakskvinnor och fascinerande patienter. Arbetet är krävande men framtidstron är stark för dörren till frihet står på glänt. De vill bli den nya sortens kvinnor, fast priset de får betala är högt. Bara några år senare krossas tillvaron. Ett oäkta barn, en ansvarslös man och förbjuden kärlek drar isär systrarna. Tragedierna följs av år av svårigheter. Det starka band de haft slits sönder av olyckor, kaos och sorg. Var hittar man glädje när hoppet tycks gått förlorat?

I en dramatisk roman baserad på kvinnoöden i den egna släkten berättar Åsa Hellberg om förra seklets kvinnor som vill ha rätten att välja sina liv
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Inte utan min syster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  -, 12 mars 2023

  Stark, gripande berättelse om livet i Sverige på tidigt 1900-tal. Anna-Maria Käll gör en fantastisk uppläsning. Laddar ned del 2 i serien omgående, kan inte vänta, vill höra fortsättningen meddetsamma!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 9 september 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag tror att jag har läst alla böcker av författaren Åsa Hellberg, och jag har tyckt om dom allihopa. Och den här boken var inget undantag, för jag tycker till och med att den är helt klart hennes bästa bok hittills. Den utspelar sig i början av nittonhundratalet, och handlar om två systrar, och den bygger till stor del på författarens egna släktingar. Jag tycker att det var väldigt intressant att följa systrarnas liv, och kommer absolut att läsa kommande böcker i serien framöver. Kan varmt rekommendera boken.

 3. Inläsare underbar
  -, 21 augusti 2022

  Toppenbra, och inläsare gjorde boken!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Åsa Hellberg