Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2024-01-17
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 135 x 28 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789137506128

Tranorna flyger söderut

(34 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-01-17
229
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En varm debutroman i samma anda som Löpa varg. Om en åldrad mans kamp för att behålla makten över sitt eget liv.

Hemma hos Bo bryts den stilla tillvaron sällan av något annat än besöken från hemtjänsten. Men han har ju sin älskade jämthund Sixten, så helt ensam är han inte. I tomrummet efter frun som flyttat in på demensboende i Östersund börjar funderingar och tvivel riva i Bo. Tiden blir alltmer knapp för att hinna lösa det som ibland känns omöjligt - relationen till sonen.

Trevande försöker far och son att nå fram till varandra. Men samtidigt är sonen övertygad om att Sixten måste flytta. Hotet om att förlora sin hund rör upp ett virrvarr av känslor som får Bo att minnas tillbaka på sitt liv, sitt faderskap och sitt sätt att visa kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tranorna flyger söderut
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Tranorna flyger söderut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Makalöst vacker, vemodig och stillsam berättelse
  Malte, 15 april 2024

  Lisa Ridzén rör sig i samma språkliga landskap som Kerstin Ekman. Längtar efter fler berättelser från denna helt lysande författare!

 2. vacker
  uska, 29 mars 2024

  Den här boken är så underbar och igenkännande, man blir glad och ledsen på samma gång. Välskrivet och genomtänkt, läs den!

 3. Tranorna flyger söderut
  Inger Lindberg, 18 mars 2024

  Underbar beskrivning av händelser och känslor i livet.
  Att boken försöker ge svar på människan genom fler generationer och förändringar i samhället och distansen som uppkommer i mötet.

 4. Mycket känslor!
  Iftikar Alam-al-huda, 17 mars 2024

  Jag rekommenderar starkt boken till alla som har en äldre anhörig. Även till personalen som jobbar med sjukvård eller äldre!

 5. Finstämt om åldrandet och kärlek
  Björn Holmberg, 8 mars 2024

  Finstämt om åldrandet och relationen mellan far och son. Målande jämtländskt och en realistisk och respektfull bild av de som arbetar inom hemtjänsten på landsbygden. En bok för hundvänner också. Inte något för lipsillar. Svårt hindra en och annan tår¿. Ett litet mästerverk av Lisa Ridze'n

 6. Rik på relationsdrama
  Jenny Eklöv (Umeå), 22 februari 2024

  Rik på relationsdrama och författaren ger läsaren en inre resa genom olika vinklar, som tar oss med på ett vemod men samtidigt en vacker beskrivning av åldrande.

  Lisa passar fint i författarkulturens toppskick!

 7. Årets bok årets debutant
  Marie Holm, 12 februari 2024

  Så välskriven och vacker. Gripande vemodigt. En bok för alla sinnen. Den går inte att släppa. Hoppas Lisa skriver fler böcker.

 8. Årets läsupplevelse!
  -, 9 februari 2024

  Vilken läsupplevelse!

  Tranorna flyger söderut är en varm bok om ensamhet och åldrande, men också en bok om vänskap, uppriktig och trofast kärlek utan en massa krimskrams. Om manlighet och att få behålla makten över sitt eget liv. Temat äldre människors liv känns outforskat och viktigt, och berättelsen väcker många tankar hos mig. Borde vi inte prata mer om ålderdom (gör vi det alls?) och vad åldrandet och dess konsekvenser gör med vår självkänsla, hur det påverkar anhöriga och det ... Läs hela recensionen

 9. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 januari 2024

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Kommer årets första lästa bok kanske bli årets bästa bok? Ja, det är nog faktiskt troligt att det kanske blir så. För den här boken var helt otroligt bra. Mycket länge sedan som jag blev så tagen av en bok. Och jag har nog inte gråtit så mycket till en bok, sedan jag läste något av Fredrik Backman. Författaren till Tranorna flyger söderut, är en debutant som heter Lisa Ridzén, och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker av henne i framtiden. Boken är så otr... Läs hela recensionen

 10. Otroligt stark!!!!
  Carl Enströmmer , 28 december 2023

  Bästa roman jag läst på många många år!!!!! Ett måste att läsa. Köp köp köp!!!!
  Förbered dig på att bli slukad av denna bok som manar till timmar i soffan framför brasan.

Visa alla 10 recensioner