Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2024-01-23
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Mia Ruthman
Originaltitel
Det braenande blad
Medarbetare
Macaulay / Imperiet.dk, Harvey (form)
Dimensioner
225 x 145 x 33 mm
Vikt
507 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789137507033

Det brinnande bladet

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-01-23
239
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Styrkan finns i språket, miljöskildringarna, de mycket trovärdiga karaktärerna. Och i att mästerligt, utan nödlösningar, koppla ihop alla lösa ändar. Helhetsbetyg: 4." BTJ

"Engberg är en av Danmarks bästa spänningsförfattare." BERLINGSKE

Obehagliga omständigheter tvingar brottsutredaren Liv Jensen att lämna sitt jobb i Ålborg och flytta till Köpenhamn. Hon flyttar in i ett källarrum hos pensionären Jan Leon och hans vuxna dotter. I väntan på ett jobb på mordroteln börjar hon frilansa som privatdetektiv och tillbringar dagarna med att utreda försäkringsbedrägerier. Till slut får hon ett fall via sin gamla vän och mentor Petter Bohm - ett cold case där en kulturjournalist mördades i sitt hem tre år tidigare.

För att lösa fallet och få karriären på fötter igen måste Liv återvända till Jyllands västkust och ett av de mörkaste kapitlen i Danmarks historia.

"Det brinnande bladet" är den första delen i en ny, fängslande deckarserie av den bästsäljande danska författaren Katrine Engberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det brinnande bladet
 2. +
 3. Dödlig tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödlig tystnad av Peter Robinson (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det brinnande bladet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning och bra personporträtt
  Anne Areström, 27 mars 2024

  En bok som är väldigt svår att släppa. Ännu en riktig diamant från Katrine Engberg. Ser fram emot nästa del.

 2. Ett spännande äventyr
  Saara , 21 januari 2024

  Boken inleds med att man får möta tre olika personer i seperata historier och inledningsvis känner jag att den är lite rörig och att språket gör att det inte flyter på så snabbt som jag brukar önska. Men bara 35-40 sidor in i boken så har författaren lyckats väva ihop historierna och skapat en stabil grund för mig som läsare att ta mig an resterande del av boken . Det blir ett spännande äventyr och jag ser framemot kommande delar i serien.

 3. Spänning på hög nivå i Danmark
  Pernilla @ordochaventyr, 18 januari 2024

  En riktig rivstart för en ny deckarserie.
  Flera parallella historier gör att man måste hålla sig skärp hela tiden, men det är inga problem då det går i ett rasande tempo.
  Spännande på olika nivåer och funderade en hel del på hur allt och alla skulle knytas ihop till slutet. Kan avslöja att det är spänning till de sista sidorna.

  Miljöskildringar på topp och bra blandning av intressanta karaktärer. Brottsutredaren Liv, hennes mentor Petter, hyresvärden Jan med sin vuxna dotter... Läs hela recensionen

 4. Hon gör det igen!
  Lisa Jaeger Claesson, 18 januari 2024

  Hon gör det igen, den danska deckardrottningen, Katrine Engberg. Hittar karaktärer att sätta liv i, beskriva med både styrkor och begränsningar.
  Huvudpersonen är Liv, fd polis och numer privatdetektiv som får ett kallt fall att gräva i. Ett uppdrag hon tar till sig och gör allt för att få ett svar på. Liv är en karaktär jag gärna läser mer om. Berättelsen består av flera historier som Katrine Engberg väntar till de allra sista sidorna att fläta samman. Oförutsägbar till det allra sista ... Läs hela recensionen

 5. Deckare
  Ingvor , 17 januari 2024

  En deckare som håller måttet. Upplösningen kommer på de sista sidorna. Spänningen finns där från första sidan.
  Bokens huvudpersoner är Liv, polis men som nu är privatdetektiv och utreder ett 3 år gammalt mord.
  Hannah vars bror väljer av olika anledningar att avsluta sitt liv.
  Nima bilreparatören .
  Nytt mord och vi får i spänd väntan läsa upplösningen.
  Allt utspelar sig i Köpenhamn och Danmark.
  Det är härligt när en deckare håller mig i spänning ända fram till upplös... Läs hela recensionen

 6. En spänningsroman med historisk återblick

  Det brinnande bladet ger oss tre karaktärer att följa: Liv, som utreder ett gammalt mord, Hannah, vars bror suttit i fängelse för mord på sin partner och som begår självmord och Nima, so. Var den sista som såg sin före detta älskare vid liv. Boken ger oss historiska återblickar och historien mellan nu- och dåtid flätas samman.

  Den här boken fängslar och berör mig som läsare, jag får vissa stunder lägga ifrån mig den för att smälta vad jag har läst, men snart är jag där igen och läse... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Katrine Engberg