De yngsta barnens egen läroplan : Lpfö 18 utifrån 1-3 åringars behov och perspekti (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-02-05
Förlag
Liberi förlag
Medarbetare
Ljunggren, Magnus (foto)
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
123 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789138844007
De yngsta barnens egen läroplan : Lpfö 18 utifrån 1-3 åringars behov och perspekti (häftad)

De yngsta barnens egen läroplan : Lpfö 18 utifrån 1-3 åringars behov och perspekti

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2020-02-05
159
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De yngsta barnens egen läroplan
Lpfö 18 utifrån 1-3 åringars behov och perspektiv

De yngsta barnen lever idag en stor del av sitt vardagsliv i förskolan. Pedagogerna får därmed stor betydelse för deras fortsatta liv. Anknytningen till pedagogerna är grundläggande för trygghet och tillit till både sig själva och till andra. Pedagogerna är barnens förebilder och deras förhållningssätt är avgörande för förskolans kvalitet. Författarna till denna bok lyfter fram de yngsta barnens behov och perspektiv. Tydlig utgångspunkt är den forskning som har mest betydelse för deras utveckling och lärande. Utifrån författarnas gedigna kunskaper och långa erfarenhet förmedlar de konkret hur barnen kan vägledas och stödjas för att utvecklas känslomässigt, socialt och kognitivt. Varje rubrik från Lpfö 18 finns med och förtydligas utifrån 1-3 åringars behov och perspektiv. Under Mål och Riktlinjer finns frågor att fundera över och diskutera kring. Innebörden av de nya begreppen utbildning och undervisning klargörs och underlättar förståelsen för skillnaderna i arbetet med de yngsta respektive de äldsta barnen i förskolan. Det gör det nödvändigt med en särskild läroplan för de yngsta. Boken vänder sig främst till dem som arbetar med 1-3 åringar. Den kan också användas i utbildningssammanhang och med stor behållning läsas av politiker och beslutsfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De yngsta barnens egen läroplan : Lpfö 18 utifrån 1-3 åringars behov och perspekti
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Projekt- och temaarbete i förskolan : tankar, tips, idéer

    Ann Granberg

    Projekt- och temaarbete i förskolan vänder sig till alla som vill arbeta projektinriktat för att ge förskolebarn ett mångsidigt lärande under lekfulla former. Författarens tankar kring projekt- och temaarbete belyser fördelarna med detta arbetssät...