Bedrägeri : introduktion och handledning för brottsutredare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2013-10-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Oeb,345,Oepa,364
ISBN
9789139016472
Bedrägeri : introduktion och handledning för brottsutredare (häftad)

Bedrägeri : introduktion och handledning för brottsutredare

Häftad Svenska, 2013-10-01
709
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Antalet bedrägeribrott ökar lavinartat och har stor påverkan på samhället. Det är knappast möjligt för polisen att utreda bort bedrägerierna och det är därför nödvändigt med ett samarbete mellan alla berörda parter. Endast genom samverkan är det möjligt att förebygga bedrägerierna.Hittills har det inte funnits någon bra sammanställning av frågorna inom bedrägeriområdet. Denna introduktion fyller den luckan och fungerar som en hjälp i vardagen, främst för bedrägeriutredare men även för andra som har ett intresse för hur denna typ av brottslighet ser ut näringsidkare, försäkringsbolag, myndigheter, intresserad allmänhet och opinionsbildare m.fl. Bedrägeri ger en övergripande bild av området och innehåller bland annat avsnitt om hur bedrägerier ofta går till, vad som gäller under en brottsutredning och vad polisen kan och får göra. Boken beskriver den straffrättsliga regleringen inom bedrägeriområdet och innehåller även en kortfattad redogörelse för hur myndigheter styrs och vilket uppdrag olika myndigheter och organisationer har. Bedrägeri innehåller även en diskussion kring de brottsdrabbades situation vid bedrägerier och vilka möjligheter att agera som faktiskt finns. I syfte att lyfta det brottsförebyggande arbetet diskuteras också något om förutsättningarna för detta arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedrägeri : introduktion och handledning för brottsutredare
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 928 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Ahola

  • Offentlighet eller sekretess : handläggningen steg för steg

    Mikael Ahola

    Tryck- och yttrandefriheten är en omistlig del av den svenska demokratinoch sekretessregleringen utgör här en motpol, som begränsar allmänhetens insyn i myndigheternas verksamhet. Sekretessregleringen har av den anledningen stor betydelse för den ...