Om nyemission (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2013-08-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
218 x 150 x 30 mm
Vikt
592 g
ISBN
9789139016557
Om nyemission (häftad)

Om nyemission

Häftad Svenska, 2013-08-09
1378
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nyemissionsuppdrag är mycket vanliga på de affärsjuridiska advokatbyråerna. Trots det är ämnet nyemission av aktier sparsamt behandlat i den svenska juridiska litteraturen. Syftet med denna bok är att fylla det tomrummet.Om nyemission är en praktiskt inriktad guide till det legala arbetet i samband med en nyemission och i boken behandlas de olika steg som kan förekomma under processen. Författarnas erfarenhet är att lagtext och förarbeten många gånger inte räcker till när praktiska problem ska lösas. Med en mängd exempel illustreras och besvaras de frågor som kan uppstå med anledning av t.ex. prospektreglerna, ingående av emissionsgarantiavtal, framtagande av emissionsbeslutet, samt teckning, tilldelning och registrering av aktierna.Om nyemission är främst avsedd att vara en handledning för advokater, jurister, anställda på banker och värdepappersbolag samt andra som yrkesmässigt arbetar med nyemission av aktier, men kan även läsas av den som vill veta mer om ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om nyemission
  2. +
  3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 1445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Om incitamentsprogram

    Dennis Westermark, Monica Lagercrantz, Ola Svanberg

    Aktierelaterade incitamentsprogram är mycket vanliga i svenska noterade bolag och arbetet med att ta fram dem utförs ofta av advokatbyråer och redovisningskonsulter. De juridiska frågor som aktualiseras i ett sådant uppdrag löper som ett tvärsnitt...