Erkännande och verkställighet av utländska domar i förmögenhetsrätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
532
Utgivningsdatum
2023-11-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 150 x 28 mm
Vikt
671 g
SAB
Oe
ISBN
9789139019534

Erkännande och verkställighet av utländska domar i förmögenhetsrätt

Häftad,  Svenska, 2023-11-02
817
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok diskuteras och kommenteras de frågor och problem som kan uppstå när en utländsk dom på förmögenhetsrättens område åberopas i Sverige, dels enligt de övernationella regleringarna i 2012 års Bryssel I-förordning, 2007 års Luganokonvention, 2005 års Haagkonvention och 2019 års Haagkonvention, dels enligt svensk internationell privat- och processrätt. Hithörande frågor har genomgått en livlig utveckling de senaste åren. Därför har det tett sig angeläget att försöka klarlägga tillståndet enligt de relevanta regelverken.

I svensk rätt går det en skiljelinje mellan de domar som omfattas av stöd i lag eller annan författning och de domar som inte gör det. Värdet av en utländsk dom blir sålunda rättsligt helt olika beroende på inom vilken kategori domen faller. I boken ges en systematisk och praktiskt inriktad framställning av de olika regelverkens rättsliga lösningar. EU-domstolens tolkningsavgöranden och svensk rättspraxis har genomgående beaktats.

Boken är av intresse såväl för svenska företag, advokater och andra juridiska rådgivare som för domstolar och andra myndigheter, såsom Kronofogden, som har att bedöma rättsliga frågor inom det angivna rättsområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Erkännande och verkställighet av utländska domar i förmögenhetsrätt
 2. +
 3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 1289 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Linton

 • Förnuft, känsla och rättens verklighet. Vänbok till Maarit Jänterä-Jareborg

  Anna Singer, Marie Linton

  Med denna bok hyllar författarna professor Maarit Jänterä-Jareborg. Medverkande författare: Anders Eriksson, Anna Hollander, Anna Singer, Esin Örücü, Jane Stoll, Katharina Boele-Woelki, Margareta Brattström, Marie Linton, Michael Hellner, Mosa Say...

 • Festskrift till Maarit Jänterä-Jareborg

  Marie Linton, Mosa Sayed

  Professor Maarit Jänterä-Jareborg har bestämt sig för att gå i pension. Hon har varit lärstolsprofessor i ämnet internationell privat- och processrätt i 23 år vid den Juridiska fakulteten på Uppsala universitet. Hennes betydelse för ämnet samt den...