Bevakningsjuridik : regler och handledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2016-06-16
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Bevakningsjuridik : Regler och handledning
Dimensioner
240 x 160 x 18 mm
Vikt
520 g
SAB
Oepd
ISBN
9789139019664
Bevakningsjuridik : regler och handledning (häftad)

Bevakningsjuridik : regler och handledning

Häftad Svenska, 2016-06-16
409
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I slutet av 1960-talet kunde polisen inte längre tillhandahålla de resurser som krävdes för att upprätthålla allmän ordning och säkerhet. För att från samhällets sida garantera en minimistandard på den bevakning som medborgarna därför var tvungna att skaffa själva tillkom lagen om bevakningsföretag 1974. Sedan dess har antalet bevakningsföretag ökat från ett hundratal till runt trehundra stycken. Sedan 2000 finns det fler väktare än poliser. Då bevakningsbranschen allt mer tar över ansvaret för samhällsbevakningen från polisen finns, såväl från bevakningsföretagens, den enskilde vaktens, kundens och samhällets synvinkel, ett allt större behov av en djuplodande sammanställning av de lagar och regler som berör bevakningsbranschen.
Bevakningsjuridik regler och handledning innehåller regelverket som berör främst väktares, men även ordningsvakters och skyddsvakters verksamhet.Med utgångspunkt bl.a. i förarbeten, vägledande rättsfall och djupintervjuer av ansvariga personer behandlar boken t.ex. reglerna kring
 • auktorisation och godkännande av personal
 • allmänna rättsprinciper
 • frihetsberövanden
 • arbetsrätt och arbetsmiljö.Bevakningsjuridik regler och handledning riktar sig till chefer på bevakningsföretag, utbildare, säkerhetschefer och andra som i sitt arbete kommer i kontakt med dessa frågor. Dessutom riktar den sig naturligtvis till den enskilde vakten, som hittills har varit hänvisad till att antingen lita på andra eller till att på egen hand försöka ta reda på hur det förhåller sig i olika frågor.
 • Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Bevakningsjuridik : regler och handledning
  2. +
  3. Tvistemålsprocessen II : en handledning för huvudförhandlingen

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Tvistemålsprocessen II : en handledning för huv... av Thore Brolin, Magnus Widebeck, Åke Rehnström, Fanny Gleiss Wilborg (häftad).

  Köp båda 2 för 659 kr

  Kundrecensioner

  Har du läst boken? Sätt ditt betyg »