Bolagsstämma i svenska aktiebolag (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2018-01-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Bolagsstämma i svenska aktiebolag
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Oead-c
ISBN
9789139020295
Bolagsstämma i svenska aktiebolag (häftad)

Bolagsstämma i svenska aktiebolag

Häftad Svenska, 2018-01-09
667
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bolagsstämma i svenska aktiebolag är uppföljaren till författarens doktorsavhandling Bolagsstämma, som utkom 1990. Under den tid som förflutit sedan dess har en hel del hunnit hända inom det område som numera kallas för corporate governance eller bolagsstyrning. En ny aktiebolagslag trädde i kraft den 1 januari 2006 och från lagstiftarens sida ser vi numera en tydlig betoning av vikten av en ändamålsenlig bolagsstyrning och en aktiv ägarfunktion i bolagen.
I boken behandlas aktiebolagslagens regler avseende bolagsstämma. Utgångspunkten är privata aktiebolag med flera aktieägare, men även de speciella reglerna för publika aktiebolag och aktiemarknadsbolag behandlas. Boken följer en bolagsstämma tidsmässigt. Bland de ämnen som avhandlas i boken kan t.ex. nämnas reglerna om kallelse till bolagsstämma, konsekvenserna av en bristfällig, utebliven eller felaktig kallelse, vilka subjekt som har rätt att deltaga i en bolagsstämma, hur beslut på bolagsstämma fattas, riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare i aktiemarknadsbolag, aktieägarnas frågerätt vid bolagsstämma, protokollföring av bolagsstämmobeslut och klander av bolagsstämmobeslut.
Bolagsstämma i svenska aktiebolag riktar sig till advokater verksamma inom aktiebolagsrättens område, till bolagsjurister och till andra som har ett intresse av aktiebolagsrätt och bolagsstyrning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bolagsstämma i svenska aktiebolag
  2. +
  3. Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges Rikes Lag 2022 (klotband) av Johan Munck (inbunden).

Köp båda 2 för 3786 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Svante Johansson