Copyright : svensk och internationell upphovsrätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
402
Utgivningsdatum
2018-10-23
Upplaga
10
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Copyright : Svensk och internationell upphovsrätt
Dimensioner
240 x 158 x 25 mm
Vikt
668 g
SAB
Oeae-c
ISBN
9789139020875
Copyright : svensk och internationell upphovsrätt (häftad)

Copyright : svensk och internationell upphovsrätt

Häftad Svenska, 2018-10-23
826
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I dagens samhälle har upphovsrätten blivit en viktig del av rättssystemet bådei industriländerna och i utvecklingsländerna. Detta rättsområde reglerar bl.a.författares, kompositörers, konstnärers och andra upphovsmäns rätt attbestämma över utnyttjandet av sina alster. Upphovsrätten spelar en viktig rollinom kultur-, underhållnings- och mediasektorerna och bildar grunden förverksamheten hos en lång rad ekonomiskt viktiga industrier, t.ex. förlagen,samt musik-, film- och datorindustrierna.Upphovsrätten har dessutom fått en stor handelspolitisk betydelse genomatt den ingår i Världshandelsorganisationens regelsystem för den internationellahandeln, vilket bl.a. innebär att bristande respekt för upphovsrättenkan medföra handelspolitiska sanktioner. Numera har upphovsrätten ocksåkommit i politiskt fokus både genom diskussionerna om rättssystemets roll iutvecklingsländerna och här hemma bl.a. genom debatten om piratkopiering och om fildelning. På sista tiden har upphovsrätten också kommit att spela en betydande roll i globala handelspolitiska konflikter, t.ex. mellan Förenta staterna och Kina.Denna tionde upplaga har reviderats i vissa hänseenden och innehåller dessutom ett antal nyskrivna avsnitt bl.a. om upphovsrättens roll för att tillgodose blindas och synskadades tillgång till material i format som de kan tillgodogöra sig. En rad nya rättsfall från EU-domstolen har också förts in i texten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Copyright : svensk och internationell upphovsrätt
  2. +
  3. Svensk internationell privat- och processrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk internationell privat- och processrätt av Michael Bogdan, Michael Hellner (häftad).

Köp båda 2 för 1347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henry Olsson

  • Upphovsrättslagstiftningen : en kommentar

    Henry Olsson, Jan Rosén

    Den fjärde upplagan av denna lagkommentar beaktar nyheter och ändringar på upphovsrättens och de närstående rättigheternas områden som förekommit fram till mitten av april månad år 2016. Särdeles mycket har inte inträffat i lagstiftningshänseende ...