Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen : en process- och insolvensrättslig manual (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen : En process- och insolvensrättslig manual
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
410 g
SAB
Oekb
ISBN
9789139021322
Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen : en process- och insolvensrättslig manual (häftad)

Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen : en process- och insolvensrättslig manual

Häftad Svenska, 2020-08-19
618
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Återvinningsreglerna i 4 kap. konkurslagen är en viktig del av det insolvensrättsliga systemet. Om en gäldenär har fått betalningssvårigheter finns risk att gäldenären gynnar en viss borgenär framför andra borgenärer eller att gäldenären undandrar egendom från borgenärerna. Återvinningsreglerna kan göra det möjligt att återställa läget som det var innan den återvinningsbara transaktionen vidtogs.

Syftet med Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen är att beskriva gällande rätt i vissa process- och insolvensrättsliga frågor som aktualiseras vid en återvinningsprocess i konkurs. I boken beskrivs bl.a. de formella reglerna om vem som kan påkalla återvinning, hur återvinning påkallas och när återvinning senast måste påkallas. Dessutom beskrivs de materiella förutsättningarna för att påkalla återvinning. Rekvisiten för återvinning av olika typer av rättshandlingar, t.ex. betalningar, säkerheter och gåvor, beskrivs. Boken har en praktisk inriktning och innehåller exempel på hur konkursboet kan formulera sina yrkanden och i övrigt utforma sin talan i en återvinningsprocess.

Boken vänder sig till konkursförvaltare, advokater och andra ombud i återvinningsprocesser, domare, revisorer och redovisningskonsulter, bolagsjurister och bankjurister m.fl.

I denna tredje upplaga har hänsyn tagits till den rättsutveckling som ägt rum fram till den 1 juli 2020.

HANS RENMAN har arbetat på advokatbyrå sedan 1989 och är i dag advokat och delägare i Advokatfirman Schjødt. Han arbetar huvudsakligen med kommersiella tvister och skiljeförfaranden, konkursförvaltning, företagsrekonstruktioner samt rådgivning till finansiella bolag. Han anlitas regelbundet som föreläsare i sakrätt och insolvensrätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Återvinning enligt 4 kap. konkurslagen : en process- och insolvensrättslig manual
  2. +
  3. Svensk Lag 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Lag 2023 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1767 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Renman

  • Ackord

    Lars Eric Gustafsson, Hans Renman

    Insolvensrätten håller på att förändras. Det har blivit vanligt att företag med ekonomiska problem blir föremål för omfattande räddningsinsatser i syfte att undvika konkurs. Reglerna om offentligt tvångsackord i 3 kap. lagen om företagsrekonstrukt...