Asylrätt : en praktisk introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2019-06-03
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Asylrätt : En praktisk introduktion
Dimensioner
22 x 147 x 13 mm
Vikt
235 g
SAB
Obal
ISBN
9789139021414
Asylrätt : en praktisk introduktion (häftad)

Asylrätt : en praktisk introduktion

Häftad Svenska, 2019-06-03
358
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vem har rätt till skydd och hur ska en rättssäker asylprövning gå till? Vilka konventioner och lagar är relevanta? Hur ser det offentliga biträdets uppdrag ut och vad innefattar Migrationsverkets prövning?
I Asylrätt presenteras kortfattat de asylrättsliga och folkrättsliga förpliktelser som tillsammans med EU-gemensamma och svenska regler är basen för den prövning som ska göras när en flykting söker asyl i Sverige. Grundläggande begrepp av betydelse för prövningen behandlas och relevanta internationella konventioner presenteras och placeras i ett sammanhang. Efter en redogörelse för det gemensamma europeiska asylsystemet samt den svenska asyllagstiftningen gås asylprocessen igenom steg för steg.
Mycket har hänt på området under de senaste åren. I denna upplaga av Asylrätt finns uppdaterad information kring bland annat EU och det gemensamma asylsystemet, ny praxis samt den tillfälliga begränsningslagen.
MADELAINE SEIDLITZ har lång erfarenhet av asylfrågor. Hon har arbetat som ombud och offentligt biträde, bl.a. för ensamkommande barn, samt med utbildningar i asyl-, migrations- och folkrätt. Hon har även varit verksam i bl.a. Internationella Juristkommissionen och Svenska flyktingrådet. I dag arbetar hon som jurist med ansvar för flyktingfrågor och migration samt med folkrättsfrågor i svenska sektionen av Amnesty International. Hon är medförfattare till Prövning av migrationsärenden Bevis 8.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Asylrätt : en praktisk introduktion
 2. +
 3. Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen ... av Lars Lundgren, Per-Anders Sunesson (häftad).

Köp båda 2 för 1047 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madelaine Seidlitz

 • Prövning av migrationsärenden : BEVIS 8

  Simon Andersson, Christian Diesen, Annika Lagerqvist Veloz Roca, Madelaine Seidlitz, Alexandra Wilton Wahren

  Prövningen av migrationsärenden är en av de mest grannlaga uppgifter som förekommer inom juridiken resultatet kan betyda liv eller död för en asylsökande. Samtidigt förekommer brister i det praktiska rättslivet. Det är inte alltid som lika fall be...