Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2020-08-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Barnkonventionen i praktiken : - rättsliga utmaningar och möjligheter
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
489 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789139022015
Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter (häftad)

Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter

Häftad Svenska, 2020-08-24
443
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barnkonventionen är sedan den 1 januari 2020 svensk lag. Det har medfört ett ökat behov att förstå hur konventionen kan användas i praktiken, vilka utmaningar som finns men också vilka möjligheter den kan ge som svensk lag. Många frågor är ännu obesvarade vad avser lagens närmare innebörd i praktiken och många svar kommer så småningom att ges genom till exempel ökad omfattning av rättspraxis liksom en ökad grad av svensk nationell reglering i frågor som rör barns rättigheter.

Barnkonventionen i praktiken ? rättsliga utmaningar och möjligheter är ett resultat av samarbete mellan forskare med koppling till Barnrättscentrum, Juridiska fakulteten vid Stockholm universitet. Centret är ett nav för forskning i ämnet barnrätt och samlar inte bara forskare med rättsvetenskaplig inriktning utan även forskare från andra vetenskapliga discipliner med det gemensamma temat barns rättigheter och livsvillkor. Kapitlen i denna bok har skrivits av forskare i rättsvetenskap med olika bakgrund och forskningsinriktningar.

Texterna behandlar både mer allmänna frågor om till exempel konventionens fyra grundläggande principer och särskilda frågor utifrån författarnas ämnesexpertis såsom hur migrationsrätten, socialrätten, straff- och processrätten, utbildningsrätten, den medicinska rätten och den konstitutionella rätten påverkas av inkorporeringen av konventionen.

Boken är tänkt att användas i utbildningar på både grund- och avancerad nivå ? såväl juridiska som andra med fokus på barns rättigheter ? liksom på utbildningar för praktiker som i sin verksamhet kommer i kontakt med frågor om barnkonventionens tillämpning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter
  2. +
  3. Barnets bästa : om barns rättsliga ställning i familj och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnets bästa : om barns rättsliga ställning i ... av Anna Singer (häftad).

Köp båda 2 för 1053 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna