Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2020-08-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Barnkonventionen i praktiken : - rättsliga utmaningar och möjligheter
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
490 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789139022015

Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-08-24
456
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barnkonventionen är sedan den 1 januari 2020 svensk lag. Det har medfört ett ökat behov att förstå hur konventionen kan användas i praktiken, vilka utmaningar som finns men också vilka möjligheter den kan ge som svensk lag. Många frågor är ännu obesvarade vad avser lagens närmare innebörd i praktiken och många svar kommer så småningom att ges genom till exempel ökad omfattning av rättspraxis liksom en ökad grad av svensk nationell reglering i frågor som rör barns rättigheter.

Barnkonventionen i praktiken – rättsliga utmaningar och möjligheter är ett resultat av samarbete mellan forskare med koppling till Barnrättscentrum, Juridiska fakulteten vid Stockholm universitet. Centret är ett nav för forskning i ämnet barnrätt och samlar inte bara forskare med rättsvetenskaplig inriktning utan även forskare från andra vetenskapliga discipliner med det gemensamma temat barns rättigheter och livsvillkor. Kapitlen i denna bok har skrivits av forskare i rättsvetenskap med olika bakgrund och forskningsinriktningar.

Texterna behandlar både mer allmänna frågor om till exempel konventionens fyra grundläggande principer och särskilda frågor utifrån författarnas ämnesexpertis såsom hur migrationsrätten, socialrätten, straff- och processrätten, utbildningsrätten, den medicinska rätten och den konstitutionella rätten påverkas av inkorporeringen av konventionen.

Boken är tänkt att användas i utbildningar på både grund- och avancerad nivå – såväl juridiska som andra med fokus på barns rättigheter – liksom på utbildningar för praktiker som i sin verksamhet kommer i kontakt med frågor om barnkonventionens tillämpning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter
  2. +
  3. Barnets bästa : om barns rättsliga ställning i familj och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnets bästa : om barns rättsliga ställning i ... av Anna Singer (häftad).

Köp båda 2 för 1032 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnkonventionen i praktiken : rättsliga utmaningar och möjligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dålig kvalité!
    N, 16 maj 2024

    Denna bok har nog den sämsta kvalitet jag någonsin varit med om. Sidorna faller ut i klumpar så nu har jag fyra lösa klumpar med sidor, detta kommer av att bara försöka läsa boken. Så fort man öppnar upp för att läsa den och håller isär sidorna lossnar de från ryggen i boken. Orimligt dyrt att betala flera hundra för en bok som faller isär.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna