Prövningstillstånd i hovrätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2020-07-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Prövningstillstånd i hovrätten :
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
178 g
SAB
Oe-c
ISBN
9789139022145

Prövningstillstånd i hovrätten

Häftad,  Svenska, 2020-07-02
383
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vid överklagande från tingsrätt till hovrätt krävs det för de flesta måltyper prövningstillstånd i hovrätten för att målet ska få en fullständig prövning där. Kravet på prövningstillstånd gäller alla tvistemål och brottmål på bötesnivå. Vidare gäller kravet för domstolsärenden och s.k. Ö-mål, t.ex. överklagade konkursbeslut.

Boken behandlar på ett heltäckande men ändå lättbegripligt och konkret sätt prövningstillstånd i hovrätten. En del i detta är givetvis att beskriva bakgrunden till och syftet med systemet.

Mer centralt är olika frågor som rör handläggningen av prövningstillstånd. Här ryms både sådant som i vilka fall prövningstillstånd krävs som betydelsen av nya omständigheter eller bevis och i vilka fall beslutet i tillståndsfrågan får överklagas. Detta har aktualitet för såväl domare som parter. På samma sätt är det med frågor om innebörden av att prövningstillstånd meddelas, vilket bl.a. leder in på reglerna om partiellt prövningstillstånd.

Stor uppmärksamhet ges de olika dispensgrunderna och den praxis som har vuxit fram kring dem. Boken vänder sig både till den som står inför en faktisk frågeställning om prövningstillstånd i hovrätten och till den som mer allmänt vill orientera sig i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prövningstillstånd i hovrätten
  2. +
  3. Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 972 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Bostadsrättslagen : En kommentar

    Bob Nilsson Hjorth, Ingrid Uggla

    Här kommenteras bostadsrättslagen, ombildningslagen och omregistreringslagen. I boken återfinns även författningstexter till bostadsrättsförordningen, förordningen om ekonomiska föreningar samt fö...