Sekretessavtal : - och det rättsliga skyddet för företagshemligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2021-04-15
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Sekretessavtal : - och det rättsliga skyddet för företagshemligheter
Dimensioner
208 x 148 x 18 mm
Vikt
396 g
SAB
Oe
ISBN
9789139023142
Sekretessavtal : - och det rättsliga skyddet för företagshemligheter (häftad)

Sekretessavtal : - och det rättsliga skyddet för företagshemligheter

Häftad Svenska, 2021-04-15
643
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Företagshemligheter ? t.ex. affärsplaner, produktionsmetoder och kundinforma­tion ? kan representera mycket stora värden och kunskapen om hur företags-hemligheterna bäst kan skyddas är viktig. Utöver det rättsliga skydd som företags­hemligheter åtnjuter så finns det regleringar om sekretess i de flesta kommersiella avtal. Det är också mycket vanligt att frågan om sekretess regleras särskilt i separata sekretessavtal och i enskilda anställningskontrakt. Trots detta har frågan om hur företagshemligheter kan skyddas genom avtal fått begränsad uppmärk­samhet i litteratur och rättspraxis.

Sekretessavtal ? och det rättsliga skyddet för företagshemligheter är en praktiskt inriktad handbok som innehåller vägledningar för den som ska upprätta eller granska sekretessavtal. Avtalens innehåll och funktion behandlas utförligt med hjälp av exempelklausuler med tillhörande kommentarer. I boken behandlas också skyddet för företagshemligheter i anställnings- och affärsförbindelser, påföljder och åtgärder vid angrepp, konkurrensklausuler samt förhållandet till offentlighet och sekretess hos myndigheter. Här beskrivs även sambandet mellan immaterial­rätten och skyddet för företagshemlig information. Boken innehåller checklistor för sekretessavtal, lagtext- och direktivbilagor samt kollektivavtalet om konkurrensklausuler.

Sekretessavtal ? och det rättsliga skyddet för företagshemligheter vänder sig mot alla som kommer i kontakt med frågor rörande sekretessavtal och det rättsliga skyddet för företagshemligheter i sin verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sekretessavtal : - och det rättsliga skyddet för företagshemligheter
  2. +
  3. Lagen om företagshemligheter : en kommentar och rättsöversikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lagen om företagshemligheter : en kommentar och... av Reinhold Fahlbeck (inbunden).

Köp båda 2 för 2049 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Tonell

  • Agentlagen : en kommentar till lagen om handelsagentur m.m.

    Herbert Söderlund, Glenn Svarts, Magnus Tonell

    Agenters och andra kommersiella mellanmäns rättsliga ställning aktualiseras i många situationer i det praktiska affärslivet. När det gäller handelsagenter har det sedan lång tid tillbaka funnits lagstiftning som i större eller mindre utsträckning ...