LVM : En vägledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
372 g
SAB
Oe
ISBN
9789139023265
LVM : En vägledning (häftad)

LVM : En vägledning

Häftad Svenska, 2021-09-17
380
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att vårda någon med stöd av LVM är en form av frihetsberövande och medför betydande inskränkningar i den enskildes grundläggande fri- och rättigheter. Därför finns det flera bestämmelser som ska se till att någon enskild inte blir föremål för tvångsvård utan starka skäl, och det finns också regler som ska bidra till en rättssäker handläggning av ärendena vid socialnämnden, förvaltningsdomstolen och LVM-hemmet.

Den här boken är tänkt som en vägledning vid tillämpningen av LVM. Den beskriver frågor som är centrala i handläggningen av LVM-ärenden. Genom referat av avgöranden från förvaltningsdomstolarna och de viktigaste JO-besluten på området behandlas en rad praktiska situationer samtidigt som boken ger en bakgrund och beskriver problem rörande tillämpningen av LVM.

Boken riktar sig i första hand till handläggare på olika nivåer inom socialtjänsten men även till offentliga biträden i LVM-mål och jurister i förvaltningsrätterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LVM : En vägledning
  2. +
  3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna