Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2021-08-16
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
208 x 148 x 18 mm
Vikt
420 g
SAB
Oe-c
ISBN
9789139023388

Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve

Häftad,  Svenska, 2021-08-16
447
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Juridikens nycklar ger grundläggande information om hur rättssystemet är uppbyggt och introducerar de mest centrala rättsområdena inom civilrätten och den offentliga rätten. Boken hjälper läsaren att orientera sig i rättssystemet och behandlar frågor som: Vad behöver man veta för att lösa och förebygga juridiska problem? Hur avgörs rättsliga tvister? Hur resonerar och argumenterar man inom juridiken? Hur tolkas juridiska regler och vilken roll spelar det juridiska språket när man presenterar frågeställningar, utredningar och lösningar?

Utgångspunkten är svensk rätt, men även EU-rätten och internationella influenser beaktas. Juridikens nycklar vänder sig främst till studenter på kurser med juridiska inslag eller nybörjare på jurist­programmet. Boken är även värdefull för den som söker inblick i juridik inom ramen för sitt arbete eller utifrån ett allmänt intresse.

I denna andra upplaga har flera scheman och illustrationer tillkommit. Författarna har dessutom utvecklat och byggt ut de offentligrättsliga delarna i boken. Detta har på ett lägligt sätt sammanfallit med att en ny förvaltningslag och en ny kommunallag har trätt i kraft sedan den första upplagan kom. Ett exempel på en annan nyhet som har kommit under samma tid är att personuppgiftslagen har ersatts av EU:s dataskyddsförordning, GDPR.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve
  2. +
  3. Offentligrättsliga principer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentligrättsliga principer av Lena Marcusson, Karin Åhman, Jane Reichel, Fredrik Sterzel, Thomas Bull (häftad).

Köp båda 2 för 826 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna