Entreprenadrätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2024-02-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
291 g
ISBN
9789139023401

Entreprenadrätten

Häftad,  Svenska, 2024-02-28
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Genom ett entreprenadavtal ger beställaren en entreprenör i uppdrag att uppföra eller ändra ett byggnadsverk på land i eller i vatten. Såvida beställaren inte är konsument saknas särskilda lagregler för avtalstypen. Det har medfört att standardkontrakten Allmänna bestämmelser har fått en stark ställning.

Återkommande frågor är hur standardkontrakten ska tolkas och vad som utgör utfyllande rätt för entreprenadavtal. I boken tar författarna upp entreprenadjuridiska frågor i syfte att dels förklara och problematisera villkoren i standardkontraktet AB 04, dels belysa konturerna av den dispositiva entreprenadrätten. Exempelvis behandlas omfattningen av entreprenörens uppdrag, hur det kan ändras efter avtalets ingående, konsekvenserna av felaktiga förutsättningar och ändrade förhållanden samt vad som gäller avseende skadestånd, betalning, besiktning, fel, avbeställning och hävning.

Boken vänder sig i första hand till studenter på juristprogrammen, men kan läsas av alla med intresse för entreprenadrätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Entreprenadrätten
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 901 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna