Förvaltningsprocessrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2020-11-18
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Förvaltningsprocessrätt :
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
260 g
SAB
Ocb-c
ISBN
9789139023586
Förvaltningsprocessrätt (häftad)

Förvaltningsprocessrätt

Häftad Svenska, 2020-11-18
316
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förvaltningsprocessrätt behandlar de allmänna förvaltningsdomstolarna och deras handläggning av mål. Beskrivningen av förvaltningsprocessen följer i stort sett den faktiska gången av förvaltningsmåls handläggning, alltifrån målens anhängiggörande till verkställigheten av domar och beslut.

Framställningen utgår främst från lagen om allmänna förvaltningsdomstolar och förvaltningsprocesslagen. I den mån specialförfattningar innehåller regler för förvaltningsprocessen, anges hur reglerna avviker från, kompletterar eller fyller ut de allmänna reglerna i förvaltningsprocesslagen. Rättspraxis på området redovisas i viktigare hänseenden och då huvudsakligen för att belysa den faktiska tillämpningen av lagregler eller klargöra prejudikatens utfyllande funktion i förhållande till lagtexten. I denna fjärde upplaga har ändringar av förvaltningsprocesslagens regler om muntlig förhandling medfört en omarbetning av avsnittet om handläggningens form. Även vissa ändringar i specialförfattningar har inarbetats i framställningen. Vidare har ett tjugotal nytillkomna rättsfall tillförts och oftast kommenterats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningsprocessrätt
  2. +
  3. Rättegång. Fjärde häftet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättegång. Fjärde häftet av Per Olof Ekelöf, Henrik Edelstam, Lars Heuman (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Lavin