Arbete i offentlig förvaltning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2021-08-25
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
209 x 149 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Odc-c
ISBN
9789139023739
Arbete i offentlig förvaltning (häftad)

Arbete i offentlig förvaltning

Häftad Svenska, 2021-08-25
451
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok beskrivs och diskuteras arbetet i offentlig förvaltning och tjänstemannarollen. Tyngdpunkten i framställningen ligger på ärendehandläggningen i förvaltningsmyndigheter, såväl statliga som kommunala. Här förklaras på ett enkelt sätt inte bara vad myndigheterna måste göra utan också varför och vilka regelverk som styr detta. Myndigheternas verksamhet sätts alltså in i ett större sammanhang. De regler och principer som gäller för ärendehandläggningen kopplas därför även till sådant som myndigheternas ställning i den offentliga organisationen, deras förhållande till politiska organ och domstolar samt deras servicefunktion. Stort utrymme ges även åt offentlighetsprincipen, dvs. reglerna om allmänna handlingar och sekretess.

Förutom till yrkesverksamma inom staten och kommunerna vänder sig boken till högskolestuderande inom de program där kunskap om de förvaltningsrättsliga regelverken krävs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete i offentlig förvaltning
  2. +
  3. Förvaltningsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrättens grunder av Ulrik Von Essen, Alf Bohlin, Wiweka Warnling Conradson (häftad).

Köp båda 2 för 991 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrik Von Essen