Pensionsstiftelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2021-12-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
218 g
SAB
Okd-c:oe
ISBN
9789139023937
Pensionsstiftelser (häftad)

Pensionsstiftelser

Häftad Svenska, 2021-12-08
464
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Pensionsstiftelser är ett sätt att trygga tjänstepensioner som är vanligt i större företag i Sverige.

Denna bok beskriver de regelverk som gäller för pensionsstiftelser och den administration som en styrelse eller ledning av en pensionsstiftelse ska hantera, inklusive frågeställningar som är aktuella för gemensamma pensionsstiftelser och större pensionsstiftelser. Nya EU-regelverk som påverkar pensionsstiftelser beskrivs också.

Även frågeställningar som är aktuella för arbetsgivaren och relationen till pensionsstiftelsen behandlas i boken, som till exempel arbetsgivarens möjligheter att göra avsättningar till pensionsstiftelsen och begära gottgörelse från pensionsstiftelsen. Boken innehåller också exempel på olika riktlinjer och dokument samt information som en pensionsstiftelse ska upprätta enligt gällande regelverk. Även vissa dokument som kan vara bra att upprätta för att hantera pensionsstiftelsens administration exemplifieras.

Boken vänder sig i första hand till styrelseledamöter och olika specialister som arbetar med pensionsstiftelser hos arbetsgivare, revisionsbyråer, advokatbyråer eller myndigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pensionsstiftelser
  2. +
  3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annette Tiljander

  • Tjänstepension : lagar och regler

    Björn Nilsson, Annette Tiljander, Magnus Dahlgren

    Tjänstepension är en viktig del i pensionssystemet i Sverige och omfattar nästan alla som har en anställning. Villkoren för tjänstepension regleras oftast genom kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Boken bes...