Krisjuridik : Rättsliga befogenheter från olycka till höjd beredskap (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Norstedts Laghandböcker
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2024-05-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
361 g
SAB
Oe
ISBN
9789139024439

Krisjuridik : Rättsliga befogenheter från olycka till höjd beredskap

Häftad,  Svenska, 2024-05-22
498
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I ljuset av bland annat klimatförändringar, pandemier och ett osäkrare omvärldsläge har krisjuridiken blivit ett högaktuellt rättsområde. De rättsliga regler och befogenheter som olika aktörer har tillgång till är en avgörande del av samhällets beredskap och hantering av allt från olyckor till kriser och krig. Åtgärder som vidtas behöver ha stöd i rättsordningen och måste vara avvägda på ett sådant sätt att de demokratiska fri- och rättigheterna skyddas.

Krisjuridik är den första systematiska sammanställningen av reglerna inom områdena olycka, fredstida kriser och höjd beredskap och läsaren ges en överblick över hela det spektra av rättsliga regler, befogenheter, aktörer och uppgifter som krisjuridiken innehåller. Boken beskriver också de svenska reglernas framväxt och sätter in dem i ett nordiskt, europeiskt och internationellt sammanhang. Avslutningsvis diskuteras de praktiska och principiella utmaningar som krisjuridiken ställts inför och i framtiden kommer behöva hantera.

Krisjuridik är av intresse för jurister och beslutsfattare i kommuner, regioner, statliga myndigheter samt de som arbetar inom den ideella sektorn och näringslivet med krishantering och beredskap. Den är också utformad för att fungera som lärobok på juristprogrammet såväl som utbildningar med fokus på bland annat krisberedskap och civilt försvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krisjuridik : Rättsliga befogenheter från olycka till höjd beredskap
 2. +
 3. Arbetsrätt för skolledare och pedagoger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätt för skolledare och pedagoger av Göran Söderlöf (häftad).

Köp båda 2 för 981 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tormod Otter Johansen

 • En psykoanalytikers väg / Le cheminement d'un psychanalyst

  Tormod Otter Johansen, Rebecca Vinberg, Emil Asbjörnsen

  Ett biografiskt samtal med psykoanalytikern Per Magnus Johansson. Parallelutgåva på svenska och franska. Ur Elisabeth Roudinescos förord: »På kvällen bjöd Jean-Jacques ut mig på krogen och meddelade att han hade förberett en överraskning åt mig vi...

 • Förvaltning som verksamhet : bidrag till offentligrättens allmänna lär

  Tormod Otter Johansen

  Avhandlingen ger ett bidrag till offentligrättens allmänna läror med ett fokus på den svenska förvaltningsrättens centrala begrepp. Utgångspunkten är att förvaltningsrätten bör utgå från att all offentlig förvaltning är faktisk verksamhet. Detta s...