Ordningsvakter : uppdrag, regler och befogenheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2021-09-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
356 g
SAB
Oep
ISBN
9789139024477

Ordningsvakter : uppdrag, regler och befogenheter

Häftad,  Svenska, 2021-09-30
385
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ordningsvakter – Uppdrag, regler och befogenheter riktar sig främst till de som vill bli ordningsvakter samt ordningsvakter som vill ha en praktiskt orienterad beskrivning av ordningsvaktens uppdrag och befogenheter. Den vänder sig också till andra som veta mer om ordningsvakters uppdrag och befogenheter m.m. Boken kan med fördel användas
som lärobok vid olika utbildningar.

Regleringen av ordningsvakters uppdrag och befogenheter är komplicerad och finns utspridd i olika lagar. I den här boken har reglerna sammanställts i en samlad och mer lättillgänglig form. I boken finns också ett avsnitt med grundläggande juridik för att underlätta förståelsen av de regelverk som gäller för ordningsvakter samt nio olika fallbeskrivningar. Fallbeskrivningarna omfattar vanliga situationer som ordningsvakter kan behöva hantera och beskriver också vilka regler som blir tillämpliga vid olika typer av ingripanden.

Författarna har också gett ut boken Ordningsvakter och väktare samt annan bevakningspersonal (Norstedts Juridik 2020) för den som dels vill ha fördjupade kunskaper om regleringen kring ordningsvakter, dels vill veta mer om väktare, sjöfarts- och hamnskyddskontrollanter och andra typer av vakter och kontrollanter. Till den boken finns också en författningssamling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordningsvakter : uppdrag, regler och befogenheter
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna