Knivlagen : Bakgrund och tillämpning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-04-26
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Knivlagen : Bakgrund och tillämpning
Dimensioner
198 x 125 x 9 mm
Vikt
164 g
SAB
Oeb-c
ISBN
9789139024736

Knivlagen : Bakgrund och tillämpning

Häftad,  Svenska, 2021-04-26
357
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kniv har varit den dominerande våldsmetoden vid dödligt våld i Sverige sedan 1970-talet. Varje år anmäls över 10 000 brott mot knivlagen. En majoritet av brotten uppdagas i samband med ingripanden vid hotfulla situationer eller fall av misshandel. Knivlagen tillhör specialstraffrättens kortaste lagar men ändå uppstår en del tillämpningsproblem och bedömningen av likartade situationer skiljer sig ofta åt. Knivlagen. Bakgrund och tillämpning klargör på ett lättillgängligt sätt viktiga tillämpningsfrågor, såsom:
  • vilka föremål och platser som omfattas av förbudet
  • vad som avses med ett innehav
  • när ett innehav kan anses befogat.
Det lämnas också en redogörelse för bakgrunden till dagens knivlag, med avstamp i 1950-talets stilettförordning. Ett särskilt kapitel ägnas åt knivförbuden i Danmark, Finland och Norge.

I denna andra upplaga har samtliga avsnitt i boken omarbetats och uppdaterats. Författningsändringar och nya rättsfall har också beaktats.

Knivlagen. Bakgrund och tillämpning riktar sig framför allt till personer som i sitt yrke kommer i kontakt med knivlagen, såsom poliser, åklagare, advokater och domare. Boken är särskilt lämplig att användas som kurslitteratur på polisutbildningen. Men även en intresserad allmänhet kan ha nytta av bokens innehåll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Knivlagen : Bakgrund och tillämpning
  2. +
  3. Skattelagstiftning 24:1 : Lagar och andra författningar som de lyder den 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning 24:1 : Lagar och andra förfa... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 902 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Dahlgren