Brotten i näringsverksamhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2021-07-20
Upplaga
5
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Brotten i näringsverksamhet :
Dimensioner
240 x 158 x 23 mm
Vikt
646 g
SAB
Oeb-c
ISBN
9789139024767
Brotten i näringsverksamhet (häftad)

Brotten i näringsverksamhet

Häftad Svenska, 2021-07-20
564
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vem är straffrättsligt ansvarig för brott som har begåtts i ett aktiebolags verksamhet? När kan personer åläggas näringsförbud eller rådgivningsförbud? Vad är företagsbot? När föreligger obestånd i ett straffrättsligt sammanhang?

Förutom svaren på dessa frågor innehåller Brotten i näringsverksamhet en utförlig redovisning av vad som kan sammanfattas som affärslivets straffrätt med de olika brottstyperna och straffrättsliga påföljderna och andra rättsverkningar som kan aktualiseras i näringsverksamhet.

Denna femte upplaga av boken följer upp författningsändringar och rättspraxis efter den fjärde upplagan 2017. Bland nyheterna kan nämnas reformeringen av reglerna om företagsbot och översynen av åtskilliga bestämmelser i brottsbalken både språkligt och i sak.

Brotten mot borgenärer, trolöshet mot huvudman, mutbrott, marknadsmissbruk på värdepappersmarknaden och svindleri är exempel på brott som boken behandlar. Som bakgrund till de straffrättsliga bestämmelserna redovisas översiktligt företagandets olika former, dvs. reglerna om enskild firma, aktiebolag, handelsbolag, ekonomiska föreningar m.m.

Boken vänder sig inte bara till personer inom rättsväsendet som exempelvis domare, åklagare, advokater och brottsutredare. Även för revisorer, redovisningskonsulter, företagare, personer inom värdepappershandeln m.fl. torde den vara en användbar handbok.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brotten i näringsverksamhet
  2. +
  3. Skatt och skattebrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skatt och skattebrott av Rolf Holmquist (häftad).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Holmquist

  • Skatt och skattebrott

    Rolf Holmquist

    Den som i sina kontakter med Skatteverket lämnar ”oriktig uppgift” riskerar inte bara skattetillägg eller andra avgifter utan i de allvarligare fallen också straffpåföljd. Vad avses då med oriktig uppgi...