Asylrätt : en praktisk introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2022-08-24
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
9 x 193 x 143 mm
Vikt
240 g
SAB
Obal
ISBN
9789139024958

Asylrätt : en praktisk introduktion

Häftad,  Svenska, 2022-08-24
372
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vem har rätt till skydd och hur ska en rättssäker asylprövning gå till? Vilka konventioner och lagar är relevanta? Hur ser det offentliga biträdets uppdrag ut och vad innefattar Migrationsverkets prövning?

I Asylrätt presenteras kortfattat de asylrättsliga och folkrättsliga förpliktelser som tillsammans med EU-gemensamma och svenska regler är basen för den prövning som ska göras när en flykting söker asyl i Sverige. Grundläggande begrepp av betydelse för prövningen behandlas och relevanta internationella konventioner presenteras och placeras i ett sammanhang. Efter en redogörelse för det gemensamma europeiska asylsystemet samt den svenska asyllagstiftningen gås asylprocessen igenom steg för steg.

Mycket har hänt på området under de senaste åren. I denna upplaga av Asylrätt finns uppdaterad information om bl.a. EU och det gemensamma asylsystemet och migrationspakten liksom ändringar i utlänningslagen och den nya lagen om särskild kontroll av vissa utlänningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Asylrätt : en praktisk introduktion
  2. +
  3. Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom av Lotti Ryberg-Welander (häftad).

Köp båda 2 för 805 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madelaine Seidlitz

  • Prövning av migrationsärenden : BEVIS 8

    Simon Andersson, Christian Diesen, Annika Lagerqvist Veloz Roca, Madelaine Seidlitz, Alexandra Wilton Wahren

    Prövningen av migrationsärenden är en av de mest grannlaga uppgifter som förekommer inom juridiken resultatet kan betyda liv eller död för en asylsökande. Samtidigt förekommer brister i det praktiska rättslivet. Det är inte alltid som lika fall be...