Medling i konflikter som rör barn och unga :  i familjen, i skolan och vid brott (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2023-01-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Medarbetare
Wahlin, Lottie (förf.) / Bergman, Ann-Sofie (förf.) / Rejmer, Annika (förf.)
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
284 g
SAB
Oe
ISBN
9789139025672

Medling i konflikter som rör barn och unga : i familjen, i skolan och vid brott

Häftad,  Svenska, 2023-01-12
446
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konflikter kan uppstå på alla nivåer och i alla sammanhang – inom och mellan individer, grupper, företag, institutioner, organisationer och nationer m.fl. Medling kan användas för att hantera många olika typer av konflikter. Trots att medling som konflikthanteringsmetod i vissa fall är införlivad i både lagstiftning, riktlinjer och praktik är kunskapen om medling begränsad i Sverige. Det gäller om, när och hur medling ska eller bör genomföras samt vilka effekter den har.

Medling vid konflikter som rör barn och unga – i familjen, i skolan och vid brott fokuserar inte på hur och varför konflikter uppstår, utan på hur konflikter kan hanteras för att minska dess negativa effekter och ger även verktyg för att hantera framtida konflikter eller till och med förebygga att sådana uppstår. Medlingsområdena berör barn och unga och då FN:s barnkonvention är lag i Sverige ställs frågan om hur barnets rättigheter inom de olika konfliktområdena bäst kan tillgodoses – både i konflikter som barn och unga kan drabbas av samt i sådana som de själva orsakar.

Boken behandlar de bakomliggande idéerna och den rättsliga reglering som medling vilar på och hur medling bedrivs i Sverige och i andra länder. Även problem och utmaningar med medling och när medling är lämpligt respektive mindre lämpligt som verktyg i konflikter som rör barn och unga diskuteras i boken. Slutligen väcks frågan om medlingens framtid i Sverige och hur denna konflikthanteringsmetod kan implementeras för att på bästa sätt nyttja dess potential.

Medling vid konflikter som rör barn och unga – i familjen, i skolan och vid brott kan användas vid t.ex. lärar-, socionom-, polis- och juristutbildningarna. Den riktar sig även till praktiker inom dessa områden samt till åklagare, domare, advokater, politiker, lagstiftare och forskarsamfundet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medling i konflikter som rör barn och unga :  i familjen, i skolan och vid brott
  2. +
  3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna