Straffansvar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2023-05-08
Upplaga
11
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 159 x 14 mm
Vikt
386 g
SAB
Oeb
ISBN
9789139025757

Straffansvar

Häftad,  Svenska, 2023-05-08
371
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Straffansvar är en lärobok i ämnet straffrätt. Boken presenterar regelsystemet i straffrättens allmänna del i syfte att bidra till förståelse för straffansvarets systematiska uppbyggnad samt att ge en grund för lösning av straffrättsliga problem.

I anslutning till att olika frågor behandlas av betydelse för att kunna avgöra om brott begåtts redovisas viktiga rättsfall, och ytterligare praktiska exempel presenteras för att underlätta förståelsen av regelsystemet.

Denna elfte upplaga har anpassats till de förändringar av rättsläget som skett sedan senaste utgåvan. I syfte att stödja inlärning finns till denna omarbetade upplaga av läroboken en övningsbok. Övningsboken innehåller ett antal frågor varav några har ett direkt samband med de olika kapitlen i läroboken, medan andra frågor är mer ”fristående” på så sätt att de helt eller delvis kan belysa andra teman än de som diskuteras i läroboken.

Straffansvar är främst riktad till studerande i ämnet straffrätt på högskolor och universitet, men också till praktiskt verksamma som arbetar med straffrättsliga frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Straffansvar
  2. +
  3. Straffrättens påföljdslära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straffrättens påföljdslära av Nils Jareborg, Josef Zila (häftad).

Köp båda 2 för 685 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jack Ågren