Rättsfallsanalys för icke-jurister : analys, metod, beslut (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2022-09-05
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
236 g
SAB
Oer
ISBN
9789139025948
Rättsfallsanalys för icke-jurister : analys, metod, beslut (häftad)

Rättsfallsanalys för icke-jurister : analys, metod, beslut

Häftad,  Svenska, 2022-09-05
346
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Inom många professioner är man i dag rättstillämpare utan att vara jurist. Syftet med den här boken är att ge icke-jurister en introduktion till att göra rättsfallsanalyser och stimulera till att låta detta bli en del av det vardagliga arbetet.

Rättsfallsanalys för icke-jurister går igenom rättsteknik på ett grundläggande sätt och beskriver hur en rättsfallsanalys genomförs. Vidare presenteras rättsligt material och rättskälleläran. Framställningen är konkret och praktisk och innehåller även exempel på rättsfall samt instruktioner för hur dessa kan analyseras.

Boken presenterar rättsfallsanalysen som verktyg för en säkrare och tydligare rättstillämpning för icke-jurister, som exempelvis socionomstudenter och yrkesverksamma. Att läsa och analysera rättsfall är en naturlig del i undervisningen men kan med fördel införas i det vardagliga arbetet vid exempelvis socialtjänstens myndighetsutövning. I den här reviderade upplagan har en utökning av rättsfallen gjorts samt vissa förtydliganden i den löpande texten.

Målet är att väcka nyfikenhet och inspiration att vilja arbeta med rättsfall för att på så sätt bli en bättre rättstillämpare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättsfallsanalys för icke-jurister : analys, metod, beslut
  2. +
  3. Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen ... av Lars Lundgren, Per-Anders Sunesson (häftad).

Köp båda 2 för 1071 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lupita Svensson