Metodövningar i statsrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
193 g
SAB
Ocb
ISBN
9789139026242

Metodövningar i statsrätt

Häftad,  Svenska, 2022-04-06
227
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Metodövningar i statsrätt är en metod- och övningsbok för studenter som läser statsrätt och konstitutionell rätt inom ramen för juristprogrammet. Boken består av övningsfrågor med kortfattade svarsförslag, tablåer som schematiskt systematiserar olika statsrättsliga företeelser, samt metodologiska scheman som hjälper studenten att steg för steg angripa statsrättsliga och konstitutionella frågeställningar och problem. Områden som behandlas är statsrättslig teori, våra högsta styrande organ, domstolars och förvaltningsmyndigheters roll och självständighet, grundläggande fri- och rättigheter inklusive tryck- och yttrandefrihet och medborgarskap, m.m.

Avsikten med Metodövningar i statsrätt är att både teoretiskt och praktiskt åskådliggöra för juridikstuderande hur de statsrättsliga och konstitutionella metoderna tillämpas. Avsikten är också att träna studenterna i självständigt kritiskt tänkande.

Boken är primärt framtagen för kursen i statsrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Den kan dock med fördel användas också av studenter på andra studieorter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metodövningar i statsrätt
  2. +
  3. Grundläggande rättigheter och juridisk metod : RF 2 kap, Europakonventionen och EU:s stadga och deras tillämpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande rättigheter och juridisk metod : ... av Karin Åhman (häftad).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »