Skatt på finansiella instrument (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2022-04-25
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 159 x 25 mm
Vikt
745 g
SAB
Qafba:oe
ISBN
9789139026440

Skatt på finansiella instrument

Häftad,  Svenska, 2022-04-25
684
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skatt på finansiella instrument är en handledning för såväl privatpersoner som företag för beskattning och redovisning av de flesta finansiella instrument som finns på marknaden. Med hjälp av exempel beskrivs pedagogiskt och utförligt:

• Skattereglerna i inkomstslaget kapital för olika typer av finansiella instrument, såsom aktier och andelar i värdepappers- och specialfonder, kapitalandelsbevis, optioner, kryptovalutor m.m. liksom de särskilda skatteregler som gäller för finansiella instrument som innehas på investeringssparkonton (ISK) och i kapitalförsäkringar.

• Incitamentsprogram av olika slag, såsom aktie- och teckningsoptionsprogram, syntetiska optioner och personaloptioner inklusive de nya reglerna för skattegynnade sådana. Även skatte- och avgiftskonsekvenser för arbetsgivare som tillhandahåller sådana förmåner.

• Skatte- och redovisningsregler för finansiella instrument i bolagssektorn, vad som omfattas av begreppet näringsbetingade andelar och när köp och försäljningar klassas som handel med värdepapper.

• Reglerna i bolagssektorn om begränsningar i avdragsrätten för vissa ränteutgifter. Även den nya bankskatten redovisas översiktligt.

Skatt på finansiella instrument vänder sig främst till jurister, revisorer, kapitalförvaltare, rådgivare och beslutsfattare på företag som hanterar skatte- och redovisningsfrågor avseende finansiella instrument. Boken är även oumbärlig för ”vanliga” placerare och andra som investerar i värdepapper av olika slag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skatt på finansiella instrument
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 933 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Inkomstskattelagen : En kommentar. Del I och del II

  Mattias Dahlberg, Ulf Tivéus, Christina Eng, Katia Cejie

  Den enda heltäckande kommentaren till inkomstskattelagen. Kommenterar inkomstskattelagen utförligt, paragraf för paragraf. Förarbeten och rättsfall redovisas under särskilda rubriker, liksom hänvisningar till ann...

 • Tretolv : skatt på kvalificerade andelar

  Ulf Tivéus

  Tretolv behandlar 3:12-reglerna och är en heltäckande kommentar till alla regler som gäller för ägare av kvalificerade andelar i fåmansföretag. De särskilda reglerna för beskattning av utdelning och ka...