Köprätten : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2022-08-16
Upplaga
10
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 157 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Oeaca-c
ISBN
9789139026518
Köprätten : en introduktion (häftad)

Köprätten : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2022-08-16
242
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Avtal om köp berör alla människor i samhället. Inom köprätten behandlas framför allt de problem som uppkommer om ett köpavtal inte får de resultat som parterna avsett. Det kan vara fråga om så skilda företeelser som att en köpt vara inte levereras i tid, en fastighet har skador som köparen inte hade räknat med, ett bolag inte har de kunder som köparen trodde, en vara skadas på vägen från säljaren till köparen eller att köparen inte betalar när säljaren vill
få betalt.

Behandlingen av köprättsliga problem sker i stor utsträckning på liknande sätt oberoende av vilken lag som tillämpas. Bestämmelserna i köplagen stämmer ofta överens med motsvarande bestämmelser i konsumentköplagen, internationella köplagen och jordabalken. Med utgångspunkt i de problem som kan uppkomma behandlas därför alla dessa lagar. I viss mån behandlas även regleringen i standardavtal.

Alla köprättsliga problem som någonsin uppkommit skulle ha kunnat undvikas om parterna hade förutsett dem och reglerat deras lösning i sina avtal. I boken kompletteras därför det traditionella domstolsperspektivet med ett mer partsorienterat. I många fall beskrivs följaktligen inte bara hur problem skall lösas, utan också hur de skulle ha kunnat förebyggas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Köprätten : en introduktion
  2. +
  3. Avtalsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avtalsrätten : en introduktion av Christina Ramberg, Jan Ramberg (häftad).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jon Kihlman