Anläggningslagen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gula Biblioteket
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-06-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
257 g
SAB
Oeaba-c
ISBN
9789139026655

Anläggningslagen : en kommentar

Häftad,  Svenska, 2022-06-29
414
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är nästan 50 år sedan anläggningslagen trädde ikraft 1 juli 1974. Det finns således omfattande erfarenhet av tillämpningen såväl när det gäller inrättande av gemensamhetanläggningar som upplåtelser av rättigheter rörande enskilda vägar. Lagkommentaren till anläggningslagen i Norstedts Juridiks Gula bibliotek är ny för år 2022 och grundar sig på förarbeten, rättspraxis och annan erfarenhet under lång tid av tillämpning.

Kommentaren är uppbyggd som en klassisk lagkommentar där varje paragraf behandlas för sig. Vid tillämpning av anläggningslagen så samverkar emellertid, som alltid vid åtgärder av betydelse för fastighetsindelningen och rättighetsupplåtelse i eller för olika fastigheter, flera bestämmelser med varandra. För att underlätta förståelsen innehåller kommentaren därför hänvisningar mellan olika regler. Av samma skäl finns hänvisningar till andra lagar, och enskilda bestämmelser däri, som är av betydelse för genomförandet av förrättningar enligt anläggningslagen.

Kommentaren innehåller även hänvisningar till rättspraxis genom korta referat till olika rättsfall vid varje paragraf när sådana finns.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anläggningslagen : en kommentar
 2. +
 3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 886 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Fastighetsindelning och markanvändning

  Barbro Julstad

  Fastighetsägares och andras rätt att använda olika mark- och vattenområden styrs av ett stort antal bestämmelser. I Fastighetsindelning och markanvändning ges en överblick över olika sådana regler. Ty...

 • Servitut i teori och praktik

  Barbro Julstad, Tomas Vesterlin

  I boken behandlas de generella servitutsrekvisiten i svensk rätt ochde särskilda bestämmelser om servitut som finns i olika lagar. Tyngdpunktenligger på servitutsbestämmelserna i jordabalken samt ifastighetsbildninglagen ...