Rehabiliteringsansvaret : En arbetsrättslig handbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gula Biblioteket
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2023-06-01
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
303 g
SAB
Oe
ISBN
9789139027164

Rehabiliteringsansvaret : En arbetsrättslig handbok

Häftad,  Svenska, 2023-06-01
507
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När en arbetstagare inte längre kan utföra sina arbetsuppgifter därför att han eller hon har blivit sjuk eller skadad, aktualiseras olika rättsregler som syftar till att göra det möjligt för arbetstagaren att behålla sin anställning och kunna fortsätta att arbeta hos arbetsgivaren. Lyckas detta så undviks uppsägning och utslagning från arbetslivet.

Dessa regler finns framför allt i arbetsmiljölagen, socialförsäkringsbalken och lagen om anställningsskydd. Tillsammans bildar de ett system för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen som arbetsgivaren ansvarar för. Allt detta skildras i boken. Översiktligt berörs även diskrimineringslagens regler om funktionsnedsättning och framför allt reglerna rörande förbudet att diskriminera arbetstagare i form av bristande tillgänglighet. Vi redovisar översiktligt även EU-rättens skydd mot diskriminering av arbetstagare med funktionshinder. Vidare kommenteras de ändringar som skett på anställningsskyddets område och vilken betydelse de kan ha för arbetsgivarens rehabiliteringsansvar.

Boken är användbar i det praktiska arbetslivet och lämplig som handbok för dem som är involverade i rehabiliteringsprocessen – fackliga företrädare, företrädare för arbetsgivare, advokater och andra arbetsrättsjurister. Boken kan användas även i utbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabiliteringsansvaret : En arbetsrättslig handbok
  2. +
  3. Preskription i arbetsrätten : en vägledning för praktiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Preskription i arbetsrätten : en vägledning för... av Bo Ericson, Stellan Gärde (häftad).

Köp båda 2 för 1110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna