Säkerhetsskyddslagen : En kommentar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gula Biblioteket
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2022-12-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
212 x 148 x 14 mm
Vikt
323 g
SAB
Oes-c
ISBN
9789139027386

Säkerhetsskyddslagen : En kommentar

Häftad,  Svenska, 2022-12-22
571
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna lagkommentar behandlar den nya säkerhetsskyddslagen, som trädde i kraft den 1 april 2019 och ersatte 1996 års säkerhetsskyddslag, samt de större förändringar som lagstiftningen genomgått under 2021. Förändringarna (såväl ursprungliga som följande) är omfattande och lagens tillämpningsområde har breddats till att omfatta fler verksamhetsutövare. Lagen kommenteras paragrafvis och ibland kommenteras även tillhörande förordningstext när det bidrar till ökad förståelse av lagstiftningen. I kommentaren finns inledningsvis en genomgång av bakgrunden till lagstiftningen.

Säkerhetsskydd är ett sammanfattande begrepp för de skyddsåtgärder som syftar till att ge ett skydd för verksamhet som är av särskild betydelse för Sverige. Historiskt har säkerhetsskydd varit starkt förknippat med skydd av framför allt uppgifter som om de röjs kan orsaka men för rikets säkerhet. Med säkerhetsskydd i den nya lagens mening avses skydd av säkerhetskänslig verksamhet mot antagonistiska hot och skydd även i andra fall av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter. Den säkerhetskänsliga verksamheten har två beståndsdelar – dels verksamhet som är av betydelse för Sveriges säkerhet, dels verksamhet som omfattas av ett för Sverige bindande internationellt åtagande om säkerhetsskydd.

Författarna till denna lagkommentar har på olika sätt varit delaktiga i framtagandet av den nya säkerhetsskyddslagstiftningen, både i utredningsarbetet och i det efterföljande lagstiftningsarbete som har bedrivits i Justitiedepartementet.

Boken vänder sig bl.a. till organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet, leverantörer som omfattas av säkerhetsskyddsavtal, advokatbyråer samt de tillsyns- och samordningsmyndigheter som har uppgifter enligt lagstiftningen. Boken kan också användas som kurs- och referenslitteratur vid utbildningsinstitut som bedriver utbildning i säkerhetsskydd och närliggande ämnen liksom hos organisationer som ger stöd och råd i säkerhetsskyddslagstiftningens tillämpning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Säkerhetsskyddslagen : En kommentar
  2. +
  3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 1043 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »