MiFID II/MiFIR : - hörnstenen i regleringen av värdepappersmarknaden (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2024-06-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
211 x 148 x 16 mm
Vikt
408 g
ISBN
9789139027560

MiFID II/MiFIR : - hörnstenen i regleringen av värdepappersmarknaden

Häftad,  Svenska, 2024-06-05
602
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att ta reda på vilka regler som gäller för värdepappersmarknaden räcker det sällan att enbart läsa i svenska lagar och föreskrifter. Man måste även hitta rätt i den mycket omfattande och snabbväxande EU-regleringen på området. En hörnsten i regleringen på värdepappersområdet är MiFID II och MiFIR, med tillhörande detaljregler i form av delegerade förordningar samt olika typer av icke-bindande vägledningar.

Syftet med denna bok är att ge en översikt över de mest centrala delarna i MiFID II/MiFIR-regelverket. Fokus är på att beskriva reglernas syfte, huvudsakliga innebörd samt förklara hur de olika rättsakterna som ingår i regelverket hänger ihop och var ytterligare information går att finna.

Boken riktar sig till alla som vill lära sig mer om regleringen av värdepappersmarknaden, till exempel compliance officers, ledande befattningshavare, styrelseledamöter och andra anställda på banker, värdepappersbolag och fondbolag samt advokater och andra typer av konsulter som är verksamma på det regulatoriska området. Den kan även användas som kurslitteratur och i andra utbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MiFID II/MiFIR : - hörnstenen i regleringen av värdepappersmarknaden
  2. +
  3. Den kollektiva arbetsrätten : en lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den kollektiva arbetsrätten : en lärobok av Kent Källström, Jonas Malmberg, Sören Öman (häftad).

Köp båda 2 för 906 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Mitelman Lindholm

  • Ledning och kontroll på värdepapper - (bok + digital produkt)

    Sara Mitelman Lindholm, Anders Ackebo, Mattias Anjou, Åsa Arffman, Henrik Bengtsson

    En grundläggande förutsättning för att värdepappersmarknaden ska fungera effektivt är att alla parter har förtroende för varandra, det vill säga att marknadens spelregler anpassas efter marknadens utveckling och att reglerna efterlevs. Den här bok...