Introduktion till EU (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2023-12-18
Upplaga
8
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
11 x 214 x 142 mm
Vikt
290 g
SAB
Obk-ae
ISBN
9789139028468

Introduktion till EU

Häftad,  Svenska, 2023-12-18
265
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige har varit med i EU i snart trettio år men många frågar sig nog vad medlemskapet egentligen innebär. Stämmer det att medlemsländerna alltid måste göra som Bryssel bestämmer? Hur mycket inflytande har ett mindre land som Sverige? Och kommer EU snart att bli ännu större? Denna bok, nu i färsk och uppdaterad ny upplaga, är en aktuell och lättillgänglig framställning om EU utifrån ett svenskt perspektiv. Den behandlar bland annat:

• hur EU kommit till
• hur unionen styrs
• hur maktstruktur och regelverk ser ut

Särskild tonvikt ligger på viktiga och centrala områden som den inre marknaden och de fyra friheterna, euron, konkurrensen, det utrikes- och säkerhetspolitiska samarbetet samt medborgarnas ställning och rättigheter. Även övergripande frågor som ”Vart går EU?” behandlas.

Boken riktar sig både till den intresserade och till den som behöver veta mer om EU för sitt arbete. Den är lämplig för högskoleutbildningar där det finns behov av en grundläggande orientering om EU och passar även för fördjupade gymnasiestudier. Denna upplaga har uppdaterats bland annat med hänsyn till de senaste årens snabba utveckling, inte minst de olika kriser som ställt, och alltjämt ställer, EU inför stora utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till EU
  2. +
  3. Svensk författningspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk författningspolitik av Ingvar Mattson, Olof Petersson, Shirin Ahlbäck Öberg, Hans-Gunnar Axberger, Torbjörn Bergman (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna