Marknadsrätten : en introduktion (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2023-04-19
Upplaga
9
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 158 x 9 mm
Vikt
245 g
SAB
Oeaae-c
ISBN
9789139028475
Marknadsrätten : en introduktion (häftad)

Marknadsrätten : en introduktion

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-04-19
280
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Marknadsrätten. En introduktion är en grundläggande lärobok med särskild tonvikt på den svenska marknadsrättens kärnområden – konkurrens- och marknadsföringslagstiftningen. Boken tar också upp annan marknadsrelaterad lagstiftning liksom systemen för näringslivets självreglering på marknaden. Gällande svensk rätt sätts in i ett såväl historiskt som vidare europeiskt och internationellt marknadsperspektiv.

Denna nionde upplaga har framför allt reviderats och uppdaterats med avseende på de förändringar som har skett i den marknadsföringsrättsliga lagstiftningen med anledning av EU-direktivet 2019/2161 om bättre upprätthållande och moderninseringmodernisering av unionens konsumentskyddsregler – det så kallade Omnibusdirektivet. Det bör också uppmärksammas att en ny konsumentköplag (2022:260) trädde i kraft den 1 maj 2022. Boken har därtill uppdaterats med anledning av senare domstolspraxis och rättsutvecklingen i övrigt.

Boken är i första hand tänkt att användas som kurslitteratur inom jurist- och civilekonomutbildning, men vänder sig även till advokater, bolagsjurister och alla som arbetar med konsumenträtt, reklam och marknadsföring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Marknadsrätten : en introduktion
 2. +
 3. Rättsfallssamling i Dynamisk immaterialrätt : 2023/24

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsfallssamling i Dynamisk immaterialrätt : 2... av Frantzeska Papadopoulou Skarp, Marianne Levin, Linnea Harnesk (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Jonas Nordell

 • Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens : upphovsrätt - patent - mönster

  Ulf Bernitz, Per Jonas Nordell, Jan Rosén, Claes Sandgren

  Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens ger en samlad framställning av hela ämnesområdet. Boken är välkänd och allmänt använd alltsedan första upplagan kom ut 1983. Framställningen i s...

 • Marknadsrätt för Juridisk översiktskurs

  Per Jonas Nordell

  Den svenska marknadsrätten har utvecklats till ett eget rättsområdebaserat på de två lagstiftningskomplexen konkurrensrätt och marknadsföringslagstiftning. Medan konkurrensrätten huvudsakligen syftar till att upprätthålla en effektiv konkurrens på...