Sekretess och tystnadsplikt på socialtjänstens område (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2024-01-11
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
216 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789139028680

Sekretess och tystnadsplikt på socialtjänstens område

Häftad,  Svenska, 2024-01-11
303
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Regler om sekretess och tystnadsplikt gäller inom både offentligt och enskilt bedriven verksamhet på socialtjänstområdet. I den här boken redogörs först kortfattat för offentlighetsprincipen och för bestämmelserna om sekretess i allmänhet. Därefter behandlas de grundläggande bestämmelserna om sekretess som gäller inom socialtjänsten, följt av en presentation av vissa sekretessbrytande bestämmelser som reglerar förutsättningarna för socialtjänsten att lämna uppgifter till andra myndigheter. Även utlämnande av uppgifter till vårdnadshavare, god man, förvaltare och andra enskilda tas upp. Temat för boken är hur uppgifter får lämnas från socialtjänsten till en annan aktör, även om det i boken också finns vissa beskrivningar av hur socialtjänsten kan få del av uppgifter.

I denna tredje upplaga har kapitlet om sekretess inom socialtjänsten utökats med en djupare redogörelse för hur sekretessprövningen går till. Nyheter är dels ett kortare kapitel om sekretessbrytande bestämmelser som gäller till förmån för chefsöverläkaren, dels ett kapitel om personaladministrativ sekretess. Med hänsyn till ny lagstiftning har också vissa kapitel omarbetats, såsom exempelvis kapitlet om utlämnande av uppgifter till brottsutredande myndigheter.

Boken kan med fördel användas av både praktiskt verksamma tjänstemän och studenter på exempelvis socionomutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sekretess och tystnadsplikt på socialtjänstens område
  2. +
  3. Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen ... av Lars Lundgren, Per-Anders Sunesson (häftad).

Köp båda 2 för 996 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna